måndag 21 februari 2011

Surprise surprise

Helgen bjöd på överraskningar av olika slag.

Lördagen startade med att lill-puffen kräktes. Efter en del tvekan, bestämde jag mig ändå för att åka på sydag 5 mil bort. Men väl i bilen kändes det inte så bra, varken för egen del eller om jag bar med mig ev smitta. Så jag vände efter bara 10 minuter. Tänkte att vi här hemma kunde låtsas att jag var i Skepplanda, fast jag var i mitt syrum. Och kunna rycka in om KM och lill-puffen behövde assistens. Det gick ju sådär...


En annan överraskning, av ett betydligt trevligare slag, var att jag vunnit 2:a pris hos Solig. Yippey!!! Undrar om det inte är första gången jag vunnit på en cyber-give-away? Solveig syr massor av fina grejer, främst av retrotyger. Kolla gärna in hennes blogg och nätbutik.
Det blev trots allt sytt en del i helgen. Mellan vätskeintagstrug, gosande, allmän markservice och ett otal antal tvättmaskiner fick jag klart några grejer som legat och väntat på färdigställande: 

Två kuddar till Mr J's rum. 
Kudd-klart

Framsidorna har varit quiltade och klara ett bra tag, men nu blev det kuddar av det hela. Den ena är sydd av småbitar à la Anna Syr. Det blev ett block över och det hamnade i mitten på nästa kudde. 43 x 43 cm, så  innerkudde Gosa Slån funkar kanon.

Den ena fick "örngottsvikning" och den andra en randig baksida och dragkedja. Jag tror jag ska ändra örngotts-varianten till dragkedja. Funkar bättre om det ska vara lek-kuddar.

Olika baksideslösningar - än så länge

Mysfilt - vilken tur att jag inte hann klart i tid


Kuddarna matchar täcket som jag sytt tidigare. Jag började faktiskt sy det några timmar innan vi for in till BB. Tanken var ett sängöverkast till spjälsängen. Vilken tur att jag inte hann klart! Så många gånger som en bäbis är upp och ner i en spjälsäng i början, är ett överkast världens mest onödiga pryl (näst efter den återförslutningsbara champagnekorken, förstås). Det blev en mysfilt med fleece på baksidan istället. Funkar bra att bädda upp med också, om andan skulle falla på.

Liten necessär av Posh lappar, ca 17 x 11 cm
En neccesär.
Hade tänkt följa FQ's beskrivning på förvaring. Men nånstans mitt i glömde jag bort mig och det blev en modell i "gamla vanliga stilen". Surprise. Funkar ju bra också, förstås.


Till små små prinsessor på ärten?
Pyttetäckena av fådda lappar.
Efter en hel del velande (tack för alla tips!) blev det till slut ljusrosa bård och två täcken av det hela. Hoppas två små mini-prinsessor blir glada!
Och så hann jag en bit vidare på Majas bus-utmaning. Ännu återstår en del. Får se om det blir nåt sytt i dag. Lill-puffen mår bättre, men behöver fortfarande extra-mycket kärlek. Och det får han såklart gärna :-)

Kram Jenny

6 kommentarer:

 1. Grattis till vinsten! Och så mycket fint du fick gjort på din "hemma-sydag"!

  SvaraRadera
 2. Oj så mycket fint du fått klart!! Kuddarna är riktigt läckra!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten! Och så fina små täcken och kuddar du sytt

  SvaraRadera
 4. Först av allt Grattis till vinsten!!!
  Sen vill jag Gratulera Dig till att vara så hänsynsfull mot både familj och sykompisar! Tumme upp för Dig Jenny att du vände hem och inte smittade ner dina vänner! Lille J´s kuddar och täcken är så söta!!!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 5. Strongt gjort av dig att vända hemåt igen o jag hoppas "Lill-Puffen" blivit bättre.
  Grattis till din vinst också.
  Fina saker fick du färdigt med ser jag.
  Kramiz

  SvaraRadera
 6. Vilket bra beslut du tog när du vände hem, även om det kanske sved litet att missa en syträff.
  Så fina kuddfodralen och myskvilten är. Till mitt första barn sydde jag ett överkast till spjälsängen (inte i lappteknik) . Det blev nog aldrig använt.

  Så söta de små täckena är. Hm, vad var det mer du hade gjort? Just ja, den fina nessen, ska vi inte glömma.

  Sist men inte minst! Grattis till vinsten!.

  SvaraRadera