tisdag 8 februari 2011

Puff Supersize

Ericas SyVerkstad har sytt så fina sittpuffar! Nu har hon gjort en jättefin tutorial för den som vill prova. Det ville jag. Jag sydde en igår av det randiga tyget från Åhléns och det blev jättebra. Dock hade jag lite problem med måtten på cirkeln. Den blev drygt 60 cm istället för 44 i diameter = jag fick till en ganska så stor puff.
Sittpuff modell större. Ca 60 cm i diameter och 30 cm hög.
Nästa gång ska jag rita en mall på papper, så att den blir lagom stor. Såvida jag inte springer på denne man och ber om hjälp. (jag kunde inte riktigt uttyda vad han sa, men tydligen är han World Freehand Circle Drawing Champion. Jo, jag tackar!)

Erica tipsade om att fylla sittpuffen med fyllning från IKEAs kuddar GOSA SLÅN för 9:-/st. Jag tog vägen om IKEA idag och inhandlade ett litet lager. Konstigt ändå hur 9 kuddar à 9:- ger en slutnota på 750 spänn?? Det är nån konstig IKEA-koefficient som slår in när man väl är där. Men mycket bra-att-ha får man med hem förstås. Bl a dessa puff-vänliga tyger. 49-59:-/metern. 
Puffar in my mind
Nu ska jag strax sätta kniven i dessa 9-rutor så att de försvinner. Det är fådda lappar + några överblivna Tänk Rosa gäss + lite extra och ska bli ett pyttetäcke.
I väntan på kniven
Kram Jenny

10 kommentarer:

 1. Vilken häftig puff! De där 9-kronorskuddarna är jag och klämmer på varenda gång jag är på IKEA men det är alltid någon som säger "Nej, nej, du ska inte ha några kuddar idag heller". Kanske ska åka dit ensam nästa gång :)

  SvaraRadera
 2. Jättebra kuddar det där o de finns på Jysk med har jag sett.
  Fin puffen vart. Härliga färger.
  Härliga tyger du hittade också.
  Var längesedan jag var på IKEA men ksa nog försöka masa mig dit snart - de hade visst fått in nytt hörde jag glunkas om av ngn...
  Kramizar

  SvaraRadera
 3. Härlig puff! En sån skulle jag nog försöka mig på framöver.... Visst är det konstigt det fenomenet att man alltid får med sig mer i kassen än det var tänkt...
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Snygg puff! Och tänk vilken inverkan IKEA kan ha på människan :) Jag lyckas alltid komma därifrån med minst ett paket servetter :)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig puff. En sån ska jag nog sy någon gång framöver. IKEA verkar ha samma inverkan på alla människor. Mysko.

  Tygerna som följde med dig hem är snygga och ropar verkligen "Puff" nu när jag sett en.

  SvaraRadera
 6. Härliga tyger ,härlig puff(ar).Gekås och Ikea är livsfarliga affärer för plånboken,men roliga!!Kramar

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig puff! läckert arbete.

  SvaraRadera
 8. Oj vilken snygg!! Modellen större är nog super för vuxna, den jag brukar sy är alldeles lagom för barn.
  ikea är en livsfarlig affär. Jag brukar gå in med skygglappar, bara springa rakt till det jag bestämt innan och sen direkt till kassan. stannar man någonstans är det kört :)

  SvaraRadera
 9. Händer mig i nästan alla affärer!
  Kan inte gå in i snabbköpet här hemma och köpa en påse tuggummi utan att komma ut med varor för 200-300kr!
  Puffen är snygg och kuddarna ligger redan i en korg och väntar;-)
  Kram Maja

  SvaraRadera
 10. Din puff blev jättesnygg. En sådan måste jag testa att sy någon gång. Visst har de jättefina tyger på IKEA. :o)
  När min man och jag var på IKEA skulle vi bara titta på soffor. Det blev en massa annat skröffs istället. De hade bl.a. 100 värmeljus för 15 kr och jag började med 1 pkt men ändrade mig till 2 pkt ganska snabbt, det var ju jättebilligt. När vi packade upp varorna för att betala så fanns det 4 pkt. Konstigt!?!?!? :o)
  Kram

  SvaraRadera