tisdag 15 februari 2011

Hemlisar på gång

Jag skulle gärna visa lite nytt-sytt, men jag syr mest hemligheter just nu. Provar mig fram lite grann på några av de 12 Födelsedagsblock jag ska sy i år, alla efter olika önskemål. Jättekul att bläddra runt bland sparade länkar för inspiration och att tänka ut nytt. Och så har jag kommit loss på vad jag tror ska bli min version av Lapphexornas utmaning för året. Utmaningen består i att sy med vitt på vitt tyger och lägga till en färg, i valfritt antal valörer. Jag har hittat en grej som gör att man bara kan sy på utan att behöva tänka eller planera så mycket. Passar mig finfint. Får se var det slutar... Redovisning på Utmaningen är i juni, så det dröjer ett tag innan det blir nåt att visa här.

Så länge får jag visa mitt senaste tygköp. Tyglagret hade några bitar lapptäcketyg för 50:-/hg. Det blev ca 75:-/metern. Hittade några färgglada dryga 1-metersbitar.
Några hekto tyg
Det ljusrosa ska bli ram till pyttetäckena. Tusen tack till er som tog er tid för tips och tyckande! Jag körde på med enbart vita "lister" och delade upp så att blev två täcken. Kanske till ett par tvillingflickor?

Och så kan jag meddela att storpuffen föll lillpuffen i smaken. Den får många kramar varje dag. Kul att grabben har vett på att uppskatta mammas hantverk :-)

Kram Jenny - som ska hoppa i säng nu. I morgon bär det av till mormor i Lidköping. Vem vet, kanske hinner vi med lite shop watch också?

4 kommentarer:

 1. Vilken söt liten kille!
  Hans puff är ju fin, liksom täckena på golvet, men han vinner med hästlängder.

  SvaraRadera
 2. Wow vad mysigt han har det!

  SvaraRadera
 3. Tumme upp för Dig och "alla" dina puffar!
  Härliga fynd!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 4. Åh härligt med mera tyg!!!
  Kul att puffen blev uppskattad. Mina barn gillar sina puffar väldans mycket också.. Återkommer om halkskyddet. Beställde en påse idag, få se hur lång tid det tar tills den kommer..

  SvaraRadera