söndag 6 februari 2011

Retro och nyöppning

I torsdags var det årsmöte hos Lapphexorna. Med visa och berätta förstås. Charlotte hade sytt ett helt fantastiskt täcke av Kaffe Fassett tyger. Bland det finaste jag sett! Snart kommer foton från mötet på hemsidan, kolla in det då.

Styrelsen hade passat på att städa lite i föreningens tyglager och delade ut påsar med tyglappar till dem som ville ha. M ville inte ha sin, så jag fick två :-) Det var mest skjorttygsprovar från Borås Wäveri (eller Wäfveribolaget BORÅS som det stod på några prover). Kan tänka mig att de var från 60/70 talet. Det fanns även några riktigt härliga retrotyger i lite grövre kvalitet. Kanske vill de bli en sommarkasse? Tyvärr har etiketterna lämnat spår på tyget. Någon som har tips på hur man får bort?

Retro på riktigt
I fredags hade Ewa-Lisa nyöppning för Lapptäcksverkstan i nya fina lokaler på Kapplandsgatan 48, nära Axel Dahlströms Torg i Högsbo. Stort och fint och med en kurslokal på gång. Program och webshop hittar du på lapptacksverkstan.se. Där kan du även anmäla dig för nyhetsbrev. Jag försökte mig på att ta några foton med mobilen, men det gick sådär.... Suddigt värre. Ni får åka dig själva och kolla in istället.

 


Självklart gick jag inte därifrån tomhänt. Det är ju sällan man gör det när man besökt lapp-affärer, eller hur? Diverse bra-att-ha grejer som jag klappat lite på sen dess. 
Galen batik, småkryp på rött och en rosa-lila-cerice scrapshög. 
Och så solgul quilttråd.
Från fyndhyllan. 130:-/kg. Kul motivtyg, eller hur?
Sytt? Jodå, jag har fått till några djurhexagoner sen sist, men symaskinen har fått vila ett tag nu. Kanske får den jobba lite ikväll?

Kram Jenny

2 kommentarer:

 1. Ser ut som lycka i påsar och i kg!
  Jag tror inte att du lyckas få bort de gamla märkena. Iaf har jag aldrig lyckats när jag försökt:-(
  Du får utmana dig och hitta på en design där de skärs bort och ändå inte förminskar tyget!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 2. Fina fynd från butiken. Lapparna med märken kanske du kan sätta en applikation över.

  SvaraRadera