måndag 17 januari 2011

Bak o fram?

Gun kom med en utmaning / uppmaning om att sy Afrikatäcken och sponsrade med tyg. Deadline börjar närma sig (28/2). Jag har tidigare sytt en framsida av bl a tyget jag fick av Gun. Förra veckan sydde jag en baksida av restblock och överblivna scraps. Men jag funderar på om inte den kan fungera som en framsida den med? Då blir det ju ett täcke extra. 
Bak eller fram? Det är frågan...
Ytterligare ett Afrikatäcke har nu fått avslutande ram. 
Det blev svart + blått med guldstjärnor som ram

När jag nu inventerat vaddförrådet inser jag att det måste till lite shopping snart. Sen ska jag sätta igång att quilta. Av nån anledning har jag så svårt att komma till skott med quiltningen. Dels tror jag det beror på att man liksom behöver sammanhängande sytid, alltså inte nåt man kan sy nån söm här och där. Sen behöver man plats, och det är det lite ont om på mitt ostädade syskrivbord. Sen behöver man lite självförtroende och hygglig blodsockernivå. Och så ska allt detta infalla samtidigt. Det är väl därför jag så sällan kommer till skott. Men nu har jag bestämt mig för att quilta alla täckena efter varandra. Kanske kan det bota min quilt-skräck något?

Kram Jenny

8 kommentarer:

 1. Den baksidan duger absolut som en framsida! Superläcker! Känner igen det där med att det är mycket som ska klaffa... Kramar Ullis

  SvaraRadera
 2. Underbart Jenny!
  Det är ingen baksida!!!
  Om du tittar i mina album med Afrikatäcken så ser du att detta absolut är en framsida!!!
  Visst är det mycket som ska klaffa, men varför inte använda dig av dessa täcken till att öva din kviltning?
  Ser fram emot din gåva. Tack så hemskt mycket!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 3. Helt klart en framsida!! Jätteläckre bägge två!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. :0) Det blir en finfin framsida!Du ska se att du får ett härligt flyt med kviltningen också!
  Kramen/Sussie

  SvaraRadera
 5. Skriver som de andra, en framsida. Fler täcken blir det till gott ändamål och fler för dig att öva dig på, bara possitivt alltså. Bra jobbat hittills, lycka till med quiltningen. Kram Gun

  SvaraRadera
 6. Klart det ska vara en framsida!!!Kram

  SvaraRadera
 7. Men visst är det en till framsida. Afrikatäcken är vl lagom stora övningsobjekt för litet "annorlunda" kviltning, när vi behöver öva och åter igen öva.

  SvaraRadera