söndag 17 juli 2011

Där regnbågen börjar

Idag har jag varit på sydag i Skepplanda. Och det kan väl sägas vara där som regnbågen börjar. För min del. Jag har hittills inte hängt på Regnbågsquiltar, men nu har jag tagit första steget :-) En orange topp till ett pyttetäcke har sett dagens ljus. Ny teknik för mig. Kul, men det gäller att ha fokus när man syr ihop så att det inte blir andra mönster än det som är tänkt.
Först ut i min regnbåge blir detta babytäcke.
Ett PIM som
blev verklighet
En hel dags sömnad ihop med likasinnade är härligt! Som vanligt hade jag tänkt hinna bli klar med fler grejer än vad som blev. Förutom att sy ihop den oranga toppen blev det några nya stjärnor till min duk. Jag började på den för ett år sen och har väl hunnit 20%... så rent matematiskt blir den klar om 4 år. Jag började också att sy Picnic mönstret (från Scrap basket sensations) av en Balipop. Bilder kommer när jag hunnit lite längre.

Jag har länge haft planer på att sy kassar och har en hel hög med tyger för ändamålet. Första försöket idag. Tyget inhandlades på Stof&Stil förra veckan och måtten körde jag på känn. Kassen får godkänt även om det finns viss förbättringspotential.Du kanske undrar vad den svarta flärpen i botten är? Resårband att spänna över ihoprullad kasse. På så sätt blir den smart att ha med som extrakasse i handväskan t ex.  
Ihoprullad i väntan på att behövas.
Kram Jenny

8 kommentarer:

 1. Vilken dag ni har haft. Ditt pyttetäcke blev hur läckert som helst. Det där med gummibandet snor jag rakt av.
  Carina i Furulund

  SvaraRadera
 2. Du hann ju med hur mycket som helst, och så fint det blir! Känns som att jag borde stannat några timmar till :) Men det blev grillat här hemma och det var ju trevligt också, med ett par glas rosé till :) Kram och hoppas vi ses snart!

  SvaraRadera
 3. Härlig helg!!Sommarkramar

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig dag ni har haft! Du hann ju med en hel del syende.
  Gummibandet på kassen är fiffigt. Det ska jag prova nån gång.

  SvaraRadera
 5. Sött pyttetäcke med kul mönster.
  Kassen med resårbandet var ju jättefiffigt.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken snygg regnbåge! Och kassen är jätteläcker! Kramar Ullis Ps du ser väl till att anmäla dig till Anette så du får med dina quiltar på http://regnbagsquiltar.blogspot.com

  SvaraRadera
 7. Vilket fint täcke! Kassen är väldigt fiffig, får nog försöka göra en. Kram, Gunilla G

  SvaraRadera
 8. Regnbågen måste ju börja någonstans :) Härligt täcke!

  SvaraRadera