söndag 3 juli 2011

Brandgula fynd

Helgen snart till ända. Den har varit bra. En dryg veckas jobb hägrar nu, sen är det semester igen. Blir bra!

Var på loppis i lördags. Både Mr J (som hittade en förträfflig lastbil för 20 pix) och jag fyndade. Mina kap bestod av lite blandade brandgula grejer. Ett favorit IKEA-tyg som blir så bra necessärfoder, ett baksidetyg (eller kanske till en kjol om jag nånsin får för mig att sy kläder) och så två retrodukar som nästan bara måste bli mugrugs.
Orange fynd
En kväll förra veckan skar jag upp djurtyger till I-spy-täcken. Jag har ju fått och bytt en hel del djurtyg till mina hexagoner och några av dem har jag använt färdigt. Tänkte jag kunde sy några pyttetäcken i samma teknik jag provade för ett tag sen. Maja kom på idéen med I spy-täcken, och den idén snor jag rakt av såklart :-)

Det kan vara väldigt avstressande att bara skära, skära, skära tycker jag. En hög med 4½-rutor, en med 2½-rutor. En och annan 2" ruta till nån annan gång och så några snuttar i microscrapspåsen. Bästa terapin.

Igår sydde jag ihop blocken och några rader. Ojoj, vad rörigt det blir. Men mycket att titta på. 
I spy.... animals. A lot of them.
Så snart har jag några nya små toppar som får vänta på flanell till baksidan. Jag tycker det är svårt att hitta bra flanell över lag, och till bra pris blir det ännu svårare. Kanske kan de ha på Stof&Stil som öppnat i Göteborg? Det ligger i andra änden av stan från mig, så ännu har jag inte haft vägarna förbi. Annars såg jag ett fint tyg som en Lapphexa hittat på Skroten. Det kanske får bli en liten tur dit på semestern. Och apropå Lapphexorna, så firar vi 25 år nästa år. Ska bli kul att fira! Än så länge syr jag årets sommarblock; 25-rutan såklart.

Kram Jenny

4 kommentarer:

 1. Jättefint!
  Sno du! Det har jag säkert gjort innan dig;-)
  Visst blir täckena "grilliga", men det blir mycket att prata om och man kan säkert lära sig räkna tyger med hundar och tyger med fiskar osv..

  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det härlig terapi att plocka med tyger, skära och sy ihop. Gör så gott för själen!! I spytäcken kan visst bli lite röriga men kul ändå!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 3. Fina fynd! Orange är härlig färg.

  SvaraRadera
 4. Balsam for sjelen å plukke ut stoffer. Her har du virkelig funnet deg noen lekre gobiter :-)

  SvaraRadera