söndag 12 januari 2014

Stjärnor och inköp

Nytt år och nya möjligheter! Vilket långt och skönt jullov vi haft. Och om nån dag kanske vi får snö. Vem vet? 

Maja uppmanar till scrappiga stjärnor. Jag har inga nya att visa men hoppas jag kan inspirera någon med dessa från arkivet: 
Crazy stars som blev min skärmatteväska. Kul block att sy fast lite mer pilligt än jag trodde att hålla reda på bitarna när man nu skurit knasigt. Som ju är själva idéen.Sen har jag mitt pågående 2" ruteprojekt. Hidden stars heter visst blocket och det stämmer ju väl, eftersom jag har färgade 4-rutor i samma valör även snett nedan-/ovanför själva stjärnorna. Kanske min variant heter "Very hidden stars"?
Väl gömda stjärnor
Hade jag valt en ljusare ruta, som på nedan skissbild, hade stjärnorna kommit fram mer. Men då kanske blocket heter nåt annat? Hur som helst är det kul att ha detta som ett sätt att göra av sina små 2" scraps och det lämpar sig mycket bra till "inemellan-projekt" och mellanlappar. Fyra-rutor och spetsar är 2" lappar. De vita emellan är 3½".

Majas proffsiga badge har jag nu på min sida. Det visar att man har ambition om att vara med och det har jag ju :-) 

Och så lite shopping. Jag hittar många tyger jag vill ha när jag är hos Pia på Quiltstudion. Denna gång blev det svart och vitt. Tyvärr kassa bilder men det svarta hustyget är bara superfint. Sniglarna har J valt. Och så användbara benvita med bruna prickar.
Svart och vitt från Quiltstudion
Närbild på fina husen (om än lite suddigt)
Lapptäcksverkstan flyttar snart till Jörlanda. Bra för vissa, sämre för oss som bor åt fel håll men vi får åka på utflykt ibland. Fram till 18 januari har EwaLisa flyttrea med bl a 30% på tyg. I fyndkorgen hittade jag över en meter grönrutigt för 9:- (minus 30% rabatt). Fynd var ordet! 
Gult, somrigt och gröntrutig 
stor-stuv från Lapptäcksverkstan.
Nu mot symaskinen, har några sömmar kvar innan julklappsgrytlapparna är klara. 

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte om Din skärmatteväska med alla de tuffa stjärnorna på i många olika färger!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 2. Jag har x antal 2"-bitar kvar sen jag blev färdig med min PSQ. Ditt stjärntäcke ser lockande ut, där kanske jag skulle bli av med resten :)

  SvaraRadera
 3. Stjärnorna på väskan är underbara!
  Kanske skulle sy mig en inspirerad av din? Vore kul, och jag har ingen väska till skärmatta och linjaler. En annan dag!..

  SvaraRadera
 4. Superfina stjärnarbeten Jenny!
  Tack för att Du vill vara med och sy nya och Tack för att Du inspirerar med bilder och mönster!!
  Kram//Maja

  SvaraRadera