onsdag 22 januari 2014

Grytlappar och nattshopping

Grytlappar har jag inte sytt många i mitt liv. Men nu har jag använt en bit legosömnad som jag hade liggandes och sytt grytisar med "insticksficka" på baksidan. Jag kom på idéen när jag såg nåt liknande på IKEA (och bra idéer kan man sno, det vet ju IKEA inte minst :-)). Kom på att min legobit kunde bli 2 par grytlappar som kunde bli julklappar. Men jag missbedömde tiden det tog att färdigställa med kantband etc, så nu blir det 1 par till syrran som fyller år i januari. Och 1 par i "på gång-högen". 

Till själva grytlapparna har jag använt 2 lager gamla frottehanddukar och till fickan blev det 1 lager. Kantband 5 cm brett. Nästa gång ska jag sy på kantbandet från baksidan och sen själva slutsömmen från framsidan. Blir rätt dekorativt. Jag har inte sytt några band att hänga upp med. Dels för att jag inte riktigt vet hur man gör, dels för att jag själv ändå har dem liggandes i en låda. Eller framme på bänken...
Färgglada grytlappar till syrran. 21 x 21 cm.


Gröna fickor för händerna på baksidan. 14 cm. 
Shoppade på Lapp-Elisas rea härom natten. Köp 3 för 2. Bra erbjudande men det har sina nackdelar att shoppa när man är halvsovandes när man försöker få en liten kille att sova... Kaffeboken från Provance hade jag redan i bokhyllan. Men fin är den, frågan är jag behöver två? Quiltmania var en ny bekantskap och inte riktigt min smak. Ska kolla lite mer noggrannt nån dag. Eller natt. 
Nattshopping. 

3 kommentarer:

 1. Det var en bra ide´av Dig att sy en ficka på baksidan av grytlappen där man kan sticka in fingrarna. Tack för tipset!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 2. Håller helt med Dollandesign!!Kram till Dig Jenny från Bambi

  SvaraRadera
 3. Så läckra!
  Tänk vad glad din syrra ska bli över att få ett par så härliga färgklickar!
  Håller med dig om upphängning. Jag syr ofta på någon upphängning, men de blir ju alltid liggande på bänken så varför bry sig i fortsättningen?
  Känner igen shoppingen, men nu är det morgon och jag är vaken;-D...
  Kram på dig finaste Jenny!

  SvaraRadera