fredag 31 januari 2014

Börs #4 - grönskön. Och lila start.

Gröna regnbågsbörsen är quiltad, har fått dragkedja och är nu fotograferad. Och premiäranvänd. Kan ni tänka er - den fick följa med till gymmet som förvaring för kortet när jag var och tränade igår! Ja, det sensationella är alltså inte att börsen fick följa med, utan att jag över huvud taget gick dit :-) Första passet på 1½ år skulle jag tro. Så glad att astmamedicinen verkar göra susen för jag fick inte andnöd igår! (mer än vanlig "kondition-som-en-soffpotatis-andnöd" men den känner jag igen). 2" bitar som vanligt. 
 

Natt-shoppade ju på nätet häromsistens och fick hem ett nummer av Quiltmania. Jag hade köpt ett höst-specialnummer (2013). Inte så smart med tanke på att jag inte är så förtjust i höstfärger. Men när jag bläddrat igenom tidningen och sett förbi murriga färger, grova rutiga tyger och applicerade ekollon hittade jag ett mönster som jag ville testa; Link a Dink. Det ska bli mitt lila pytt-regnbågstäcke har jag tänkt. Knallar på med turkos och illgrön som färgkomplement till det lila. De första två blocken ser ut så här. Man syr dem liksom som tre pelare på höjden och syr sen ihop. Jag ändrade måtten i tidningen lite grann så de blev mindre och bättre passar till ett pyttetäcke. Tyger från scrapslådan och lite från stashen. 

Passar på att önska trevlig februari som startar om några minuter!

8 kommentarer:

 1. Grönt är skönt, även börsar :))

  Tuffa pyttetäcken som är på gång .
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar att du syr så färgglatt!

  SvaraRadera
 3. Din gröna regnbågsbörs är tuff!
  Jag tycker att det är så fint med "olika tyger i samma färgskala".

  Dollandesign

  SvaraRadera
 4. Gillar dina börsar!
  Har jag rätt?
  3 x 7 kvadrater a´ 2"x 2".
  Får man härma?
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 5. Hej Jenny du syr m fina saker och jag skulle vilja veta hur beställde du tidningen quiltmania , för jag börjar bli intresserad av quiltning.Tack snälla på förhand. Margareta.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Tack! Jag köpte tidningen på Lapp-Elisa.se som har MASSOR för den som gillar att sy lappteknik!

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera