fredag 6 september 2013

Full (rally) fart framåt!

Idag har det varit full fart. Jag och småkillarna har haft en heldag eller som Mr J uttryckte det - " Vilken härlig utflykt!". Vi började med att lämna lite blodprover på vårdcentralen (jag), handla lite på Hemköp och så 3 timmar i kyrkan som hade säsongsstart på Småbarnssång (sång, lek, fika, allmänt kul. Barnen är jättelyckliga och föräldrarna glada men svettiga efteråt). Så körde vi in till stan och parkerade nära en affär som bl a lagar krossade iphoneskal. Där lämnade vi in min telefon som åkte i backen härom dan. Sen spårvagn upp till Quiltstudion. Inte så jättelångt men ett byte med vagnen. Spännande äventyr tänkte jag (då Mr J med jämna mellanrum tjatar om att vi ska åka spårvagn). Läbbigt och för skakigt, tyckte Mr J (som med gråten i rösten föreslog att vi skulle åka taxi istället. Har han väl åkt taxi 3 gånger i hela sitt liv. Senast för typ 2 år sen..). Jag har inte åkt spårvagn med barnvagn på länge och måste erkänna att jag kände mig som en försynt förortsfru i storstan. Som tur var kom hjälpsamma människor med vassa armbågar till min undsättning och hjälpte mig få in barnvagnen i vad jag tyckte såg ut som proppfulla spårvagnar. "Knô dig in" fick en helt ny innebörd. Tack!!
Köpta och fådda fintyger!
Hos Pia på Quiltstudion fick vi vila ut lite innan det var dags att åka vagnen tillbaka. Fika, shopping och toalettbesök :-) Så mycket fina tyger hon har! Många var helt nya och tre bitar av Moda Sweetwater (överst) fick följa med hem. Jag är speciellt förtjust i hus-tyget. Sen en meter med himla bra bakgrundstyg. Detta i grått men det fanns även i andra fina färger. Jag köper ju mest färgglada mönstrade tyger, så visst var det lite vuxenpoäng att köpa en meter med bra neutralt komplementtyg när jag sprang på det. De orange bitarna fick jag på köpet (en 30 cm bit för varje 200:- hela Rallyhelgen). Prickarna valde jag och bina valde Mr J .

Pia visade en linjal som jag nu också är ägare till. Quick Curve Ruler. Jag är verkligen ingen linjaltjej (om nu det epitetet finns) utan tycker att jag klarar mig gott med vanliga raka linjaler i lite olika size. Har egentligen ingen skriande lust att sy kurviga eller böjda sömmar, men detta tyckte jag verkade kul. Pia hade dessutom satt igång en helsnygg variant med blåa och gröna kurvor. Skulle såklart tagit ett kort, men mobilen var som sagt på lagning:-) 
Ska bli nåt snyggt av detta nån dag. Vilket år som helst.
Fast måste nog provsy lite snart. 
Googlade lite nu och oj vad massor man kan sy med hjälp av denna linjal. Mycket snyggt och annat inte alls så snyggt (som det mesta alltså) . 
Image of Urban Chained ~ Pattern #107 (Paper Pattern)
Nåt åt det här hållet tänkte jag sy. Fast jämnstora
kurvor tror jag nog. Och andra färger. 
Önskar er en trevlig helg! Med rally eller ej. 

3 kommentarer:

 1. Tygerna är jättefina och visst var husen hur gulliga som helst!
  Jag har följt Jenny på hennes blogg länge och visst är mycket fantastiskt fint, men det verkar inte helt bekvämt att sy alla dessa kurvor!!!
  Lycka till!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 2. Härlig dag med härligt innehåll....../Bambikram

  SvaraRadera
 3. Du Jenny, i "denna lilla värld" inser jag nu att vi träffades igår på Quiltstudion!
  Det var häpnadsväckande att läsa Ditt blogginlägg i dag och inse att jag hörde Dig prata om Din dag precis så här igår. Jag var där tillsammans med en väninna, hon i den "vita blusen", du vet.
  Du minns mig säkert då vi talade med varandra bland annat om just Quick Curve Ruler. Jag funderade på att köpa den men "köpte tyg för pengarna" istället.

  Dollandesign

  SvaraRadera