onsdag 28 september 2011

Fult + fult = fint?

För ett bra tag sen - kan det varit förra sommaren? - vann jag en bit tyg hos Maja. Jag har för mig att det var för att jag var besökare med ett jämnt nummer och att tygbiten, en FQ, var sponsrad av Skövde symaskiner. Jag får väl erkänna att jag givetvis blev glad för vinsten, men att tyget i sig inte riktigt fick mig att jubla. Militärgrönt med knepiga tecken. Det har fått ligga i väntan på idéer och fick efter ett tag sällskap av ett scrapstyg i benvitt med olivgrönt tryck. För någon vecka sen kom jag på att jag skulle sy en ojämn variant av trappan, inspirerad av Gunilla G's pyttetäcke. Men det blev nåt vajsing när jag skar så det blev en annan typ av mönster. Kompletterade med lite andra scrapstyger, de flesta ur "absolut inte mina favoriter-högen". Jag blev riktigt nöjd med resultatet, inte så dumt, alla dessa "fultyger" ihop.
Rutor 2½"x 4½" resp 1½" x 4½" blev ingen trappa utan detta.  
Eller förresten en ruta var ett riktigt "fintyg". Kaprifol som jag fått av Maja i något annat sammanhang. Det fick vara med bara för att det passade så himla bra i färgerna.
Finaste kaprifolium fick vara med.
Vet inte riktigt vad det ska bli. Kanske ett pyttetäcke eller en duk eller en väska. Det får ligga till sig i topp-högen så länge. Där har det gott sällskap. 

Kram Jenny 

5 kommentarer:

 1. Visst är det fantastiskt att det som inte alls tilltalar en som tt i rätt sällskap!
  Kram Lizzansigygbit kan bli tju

  SvaraRadera
 2. Jättehärliga färger o fint - jag håller på med en väska så det blirmitt förslag till vad det ska bli ..hihi
  Kramis

  SvaraRadera
 3. Den additionen håller jag helt med Dig om! kram

  SvaraRadera
 4. Jag kommer ihåg det fula gröna tyget! Fast man kan ju inte tacka nej, när man får det för att ge bort! Kaprifolen gillar jag också, men hade inget som det passade ihop med!
  Det färdiga resultatet är toppen!
  Om du inte vill sy något annat av det så kan du ju sy en dyna till Mr.J att ha och sitta på när han åker pulka;-)
  Kul att se att det blir någonting!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Härliga färger, snyggt blev det också! Kram, Gunilla G

  SvaraRadera