lördag 13 augusti 2011

Pytterapport från Gunilla o mig

Gunilla G, som är en tjejerna som är med och syr pyttetäcken av andras överblivna block, är snabb som en vessla. Inte mindre än två täcken har hon sytt! Bilder kommer här:
Gunillas täcke 1
Jag var inte så snäll när jag skickade en riktigt brokig skara block-rester till henne, men se så bra det blev med hjälp av vitt tyg emellan. Triangelblocken är från ett tidigare alster från Gunilla och så scrapsrutor och lugnande remsor. Gunilla valde att sy ett extra täcke, eftersom hon inte hade några rest-block hemma att skicka vidare. Ett trapptäcke på ett för mig nytt sätt. Kul effekt med smala svarta remsan, nästan som skugga. Snyggt jobbat!

En bonustrappa!
Själv har jag fått ihop toppen till mitt täcke. Jag kompletterade Britas block med ytterligare 6 st. Räknade lite fel första omgången, så de rutorna blev lite väl små kanske, men funkar tycker jag. Orange ram. Nu väntar flanellbaksida, det kan ta lång tid... Jag har snigel-fart på det här med att få ihop fram och baksida.
Min pyttetopp mäter 60x75 cm innan den är ihopsydd med baksidan.
Nu är jag trött som en gnu, så strax blir det kojen !
Kram Jenny

5 kommentarer:

 1. Fina pyttetäcken. Inte syns det att du räknade " fel"
  Kram

  SvaraRadera
 2. Bra och jättefint!!!
  Vem bryr sig om hur någon räknat?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jätte mysiga täcken!!Kram

  SvaraRadera
 4. Hmmm - jag har gjort ett litet tankefel i all röra o sorg, när jag sydde, så måtten stämmer kanske inte o då blev jag ju tvungen att starta ett nytt så det får bli bild när de är färdiga båda...
  Kramiz

  SvaraRadera