fredag 23 september 2011

Quiltningsidéer mottages tacksamt!

Är golfänka i helgen och har ägnat kvällen åt att quilta barntäcke på köksbordet. Sudoku-täcket till en ny liten kille G i vår närhet. Turkos polarfleece från Stof & Stil på baksidan. Det är en fröjd att quilta med nyoljad maskin, övermataren på och den där förträffliga knappen som fäster tråden. Heja Auroran!! Nu är det quiltat runt alla niorutor. Och nu då? Ska jag köra lite frihandssnirklar i resp nioruta? Diagonala streck? Söm runt innersta rutan? Och vilken färg på tråd ska jag ha i niorutorna i så fall? Det står still i hjärnkontoret och jag är i stort behov av lite quiltningsidéer från hjälpsamma quiltsystrar!
Kram Jenny

6 kommentarer:

 1. Jättefin kvilt Jenny, men här är det stillestånd bland idéerna!
  Jag gjorde frihandskviltning och små blommor i min senaste Sudoku-duk, men lite skillnad med ett barntäcke!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du kanske skulle kunna ta upp formen från ett av tygerna du har i niorutan? Tänker på det blå tyget med några krabbliknande figurer.... Eller kanske någon bil-form el något annat, som kan tänkas vara lite "grabbigt". Eller finns det något annat som man kan förknippa med just denna lilla kille? Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Härliga färger Jenny. Jag gillar att kvilta blommor där jag gör bågar med raksöm i varje ruta.

  SvaraRadera
 4. Så härligt täcke!!Jag såg på en sida de hade quiltat @ i niorutan och så bundit fast det hela sedan i dikena!!Blir bra vad du än gör!!Kram

  SvaraRadera
 5. Så gulligt täcke! Kanske kvilta några siffror? Sådär som det brukar vara på ett sudoku innan man börjar lösa det? Fortsatt trelig helg! Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det räcker med lite kviltning bara när man kviltar med fleece. Annars gillade jag idén med siffror som Brita hade!

  SvaraRadera