onsdag 14 september 2011

Livet under ytan

A's önskan i födelsedagsklubben var tema Undervattens liv - havet. Jag kom på att en bit "ludd" som jag sytt på symaskinsintro-kurs hos Helens sycenter liknade sjögräs och ihop med några mini-jojos i havstulpan-färg blev det mitt bidrag. Ludden sydde man genom att lägga allt möjligt jox (garn, trådar, tygklipp, mm mm) emellan två bitar med ett speciellt material (som jag nu inte kommer ihåg vad det hette). Sen var det bara att frihandsquilta av glatta livet. När man kände sig hyfsat säker på att alla delar fått söm över sig, spolade man härligheten under kranen och omslagsmaterialet löstes upp. Kul och jag köpte med mig en bit material hem. Tänkte att det kunde vara ett kul sätt för syskonbarnen att prova frihandsquiltning. Min luddbit fick hänga på designväggen, tills den kom till användning i A's block. Den som spar hon har. Ett välkänt faktum bland quilt-galningar, eller hur?

Undervattensliv till födelsdagsbarnet A.
Sjögräs och havstulpaner på havet botten.
Har varit på Stof&Stil och shoppat upp mig på polarfleece i 3 olika färger. Närmare bestämt 10 meter. Jag blev nöjd med Gretas quilt (och Greta och hennes familj med) så nu blir det fleecebaksidor på fler grejer. Any day...

Hos Oh Fransson fanns häromsistens tips på ett smart sätt att bygga golv för mackning. Kanske vore nåt att pyssla ihopa nångång?

Kram Jenny
PS - tack för lyckönskningarna inför Iform-loppet. Jag tog mig runt och slog personligt rekord :-) Inget för Guiness rekordbok direkt, men jag är nöjd.

6 kommentarer:

 1. Gillar ditt block!
  Saknat dig!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja det materilet kan ju vara samma som ja använder då jag broderar på frotté. Bagge löslig plast (solvy) finns oxå i mer tygliknande. Kanonbra!

  SvaraRadera
 3. Hmm de är mobilen som ändrR mina ord ibland - sorry. Fint block i alla fall. ;)

  SvaraRadera
 4. Verkligen fint sjötema block.

  SvaraRadera