tisdag 3 juni 2014

Lite sy i sommaren

Tiden går fort när man har roligt heter det och det gäller verkligen för maj för mig i år. Jag har varit på tjejhelg i Köpenhamn (första natten ever borta från Olle. Gick bra!), 50-årsfest i Stockholm, firat Olle och svärmor på gemensamt kalas, haft AW med alla "dagismammorna", träffat gamla kollegor, hälsat på på jobbet. Vi har varit en härlig vecka på Rhodos hela lilla familjen. Min 4½åring har börjat spela fotboll med liv och lust, min 1-åring har börjat resa sig mot allt och går utmed soffor, bänkar och vad helst som står till buds. Och så har det såklart blivit massor av häng på lekplatser, upptäcksfärder i trädgården, några turer till Slottskogen, lek med superhjältar, titt-ut mm.

Nåt vidare sy-kul har det inte blivit däremot. Förrän nu. Har börjat sy några Friendship bags. Olles små kompisar fyller ju 1år de med och detta känns som en utmärkt present till små damer och mini-män som gillar att bära runt på grejer, plocka i och ur (72 miljoner gånger).

Små väskor på gång

Här finns bildpå mina första 5 väskor. och Här finns beskrivningen. En jättebra tutorial från PS I quilt. Har du inte provat att sy en väska så gör det! Man kan ju sy den utan handtag så blir det mer en skål/förvaring. Och så blir man ju av med lite scraps också :-)

I elfte timmen länkar jag till Evas Visa & Berätta

7 kommentarer:

 1. Bättre sent än aldrig Jenny och det är så roligt att du vill vara med och INSPIRERA oss alla med dessa söta "väskor""och länken dit.Samt att du ville vara med på Visa och Berätta denna veckan!!Bambikramar

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Du för att Du visar oss vad Du håller på med i Ditt syrum.
  De här små väskorna eller alternativt korgarna var så käcka, tycker jag.
  Uppskattar även att Du visar var vi kan se beskrivningen.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. De är så söta de små väskorna. Tänk vad lyckliga alla på kalaset kommer att bli!
  kram

  SvaraRadera
 4. Men åh, vilka söta små väskor! Jag gillar ju också din färgsättning! :-)Lägger upp beskrivningen i min "att-göra-hög"! ;-)

  SvaraRadera
 5. Håller med, de är underbara dessa väskor!! Jag har bl a broderigarn i en väska och barn gillar dem säkert jättemycket :)
  Gun A

  SvaraRadera