fredag 30 augusti 2013

Regnbågsbörs #1

För ett bra tag sen jag började sy små förvaringar i regnbågens färger. Alla framsidor är sydda, de flesta mackade, några quiltade och två har fått dragkedja. På en av dem saknades endast två sidosömmar. Så nu - helt klart inspirerad av Majas deadline för scraps lotteriet imorgon - är den första regnbågsbörsen färdig! 
Liten och smartMåtten på färdig börs är 11 x 14 cm. Det får gott plats en iPhone eller lite kort och stålar. Vet av egen erfarenhet att den är mycket användbar. Lapparna är 2" scraps. 

Liten men god alltså! Hoppas den berättigar till lott i Majas Scrapsutmaning

Kuddstart?

Idag kom finpost. Gillade verkligen kudden Maja visade häromdagen och nu fick jag ett eget kit. Tack för det och för omtanken! Jag säger som Eva -Hur mycket scraps har den kvinnan egentligen? 
Torsdagsgodis - finns det? Ja! 
Maja var tydlig med att det INTE är en utmaning. Tur det, för just nu lever jag utan deadlines. För det mesta :-) Fast jag tror jag ska börja med nån jojo redan imorgon. 

Passar på att önska Trevlig helg! 

måndag 26 augusti 2013

Lättlagat

För ganska många år sen sydde jag detta täcke till soffan när den var ny och ljus och fräsch. Det har sen dess fungerat som skydd och har sparat oss från många fläckar på soffan (choklad, vin och numera leverpastejmackor etc etc...). Det är ju betydligt enklare att tvätta täcket än soffan.  Det passar perfekt på längden och antingen kan man skydda även ryggstödet eller så viker man det dubbelt på längden så har det samma size som sittdynorna. 
Log cabin rutor i beige med röda "eldstäder" i mitten. 
Men lång tjänstgöring kostar på, som bekant. Upptäckte att det blivit slitet på ett ställe. Tyget har skavts sönder i sömmen, så det var inte bara att "finsy" ihop det. Funderade på några mer eller mindre fiffiga sätt men bestämde mig rätt snart för att rejäl zickzack nog blir bäst i längden. 
Sådär; lagat! 
Så imorgon bitti åker det in i tvättmaskinen. Snart har vi ett rent brukstäcke i soffan igen. Ett tag i alla fall tills nästa spill. Hoppas kunna äta mackorna ute imorgon - det har lovats fin-väder :-) 

fredag 23 augusti 2013

Blott blått och vitt

I onsdags var jag och mina småkillar på Mölndals museum och kollade in utställningen Bara blått & vitt. Det är Lapptäcksverkstan som ligger bakom utställningen och som uppmanat till sömnad i just bara vita och blå tyger. Ingen endaste röd eller grön liten prick syntes :-) 
Det var verkligen en fin utställning. Väldigt varierade tekniker och alster. Två av mina favoriter var dessa
Blå mosaik av Alou och "Lugnare vatten" av Eleine, båda aktiva medlemmar i Lapphexorna. 

Utställningen pågår t o m 29 september och det finns en hel del workshops etc i samband med den. Se mer info på museets hemsida. (som jag tyvärr inte vet hur man länkar till från mobilen). Det finns även café som serverar dagens etc. Och pannkakor med minimarshmallows (!!!) på, till sonens förtjusning. 

Så mitt tips är att du åker till Mölndals museum om du har chansen. Och att du ber om utan marshmallows om du beställer pannkakorna...

måndag 12 augusti 2013

Förrådspåfyllnad i Förslöv

Är på semester i Skåne och idag har jag varit hos Anna på Butik Annalunda i Förslöv för första gången. En jättehärlig butik full med tyger i min smak. Nyheter och reafynd och lite annat fick följa med hem! Min vana trogen blev det färgglatt, prickigt och lite annat.

Tufft biltyg (som J blev jätteglad över att jag köpt), små monster, ugglor, elefanter på rad mm mm. De små sniglarna till vänster är rullmåttband. Mäter både cm och inch. Visst är de fina! 

Bild från butiken väl värd ett besök. Eller kolla in hemsidan. (Kan tyvärr inte länka från mobilen) Anna berättade att det blir en sydag i Förslöv i oktober (tror det var den 12:e) med garn- och tygbutiker, workshops, loppis, utställning etc etc. Låter kul! 

Vi passade också på att köpa lite korv hos Heberleins. Så var hela familjen nöjd med Förslövsshoppingen. 

På väg
Att åka bil när man är 3 1/2 år kan ibland kännas långt... Den klassiska frågan -När är vi framme? brukar börja strax efter avfärd. De sista milen till Skåne kunde dock denna väska full med lite olika lekprylar underhålla. Väskan heter Friendship bag och jättebra tutorial finns på PS I QUILTs hemsida. Kanske jag ska sy en sån av nya biltyget?

fredag 2 augusti 2013

Mor och son

har varit på shopping. Igår tog vi en paus i badlivet. Vilken fantastisk sommar vi haft! Vi har levt sommarstugeliv i huset mest hela tiden. Dvs massor av sol, bad, grill, vänner, sovmornar (hm, allt är relativt) och bara-vara och några utflykter. Minimalt av städ, fix och dylikt. 

Hur som helst; På Panduro hittade vi följande fynd. En meter med 70% rabatt och två stämplar. Gissa vem av Mr J och mig som valde vad? 
Pysselfynd för många smaker

Sen har vi köpt ett lapptäcke (!!). Låter kanske lite knasigt, jag vet. Men halva reapriset på ett överkast från Åhléns som vi ska ha som strandtäcke blir kanon. Nån dag när jag har mer sytid ska jag nog sy ett strandtäcke (gillar ju att det jag syr används och blir bruksföremål) men så länge hoppas jag på många soliga dagar på detta. Kommande dagar ska det tydligen bli kanonväder. Då ska här badas innan jobb och förskola och vardag väntar. Och fikas på täcket såklart! 
Strandfilt funkar även bra på altanen :-)