måndag 26 augusti 2013

Lättlagat

För ganska många år sen sydde jag detta täcke till soffan när den var ny och ljus och fräsch. Det har sen dess fungerat som skydd och har sparat oss från många fläckar på soffan (choklad, vin och numera leverpastejmackor etc etc...). Det är ju betydligt enklare att tvätta täcket än soffan.  Det passar perfekt på längden och antingen kan man skydda även ryggstödet eller så viker man det dubbelt på längden så har det samma size som sittdynorna. 
Log cabin rutor i beige med röda "eldstäder" i mitten. 
Men lång tjänstgöring kostar på, som bekant. Upptäckte att det blivit slitet på ett ställe. Tyget har skavts sönder i sömmen, så det var inte bara att "finsy" ihop det. Funderade på några mer eller mindre fiffiga sätt men bestämde mig rätt snart för att rejäl zickzack nog blir bäst i längden. 
Sådär; lagat! 
Så imorgon bitti åker det in i tvättmaskinen. Snart har vi ett rent brukstäcke i soffan igen. Ett tag i alla fall tills nästa spill. Hoppas kunna äta mackorna ute imorgon - det har lovats fin-väder :-) 

3 kommentarer:

  1. Vilket läckert täcke. Vi har också en ljus soffa och trots att vi inte har barn så får jag tvätta soffans kläder ganska ofta. Så nu är ett nytt täcke till soffan på G. Så mycket enklare att tvätta ett täcke än att kla av och på soffan.

    SvaraRadera
  2. Fiffig idé när man har småbarn och fint var täcket också :-)

    SvaraRadera
  3. Nästa gång blir det en fiffig applikation!!Bambikram

    SvaraRadera