lördag 13 juli 2013

Syväska klar! (och på bild)

Nu har vi haft en veckas semester och sommar-Göteborg har visat sig från sin bästa sida. Sol och bad varenda dag, även om vi försöker undvika värsta lunchsolen och passa in lille O's sovpass så att han inte ska behöva upp ur sin solskyddade vagn för mycket. Storebror J har vi svårt att få upp ur vattnet, det lilla vattenmonstret. Erbjudande om fika med bulle är det som funkar bäst :-) Imorgon ska vi iväg på liten resa och sova borta med O (nu 11 veckor) för första gången. Vi ska bo hos vänner och tydligen får vi husera i en hel undervåning. Skönt att inte behöva oroa sig för mycket för att värdfamiljens nattsömn ska bli allt för störd av ev barnskrik. 
Syväskan klart och t o m fotograferad! Ena sidan här.
(ser att flädern blommade när jag tog fotot så det är några veckor sen)
I november började jag en tvådelad kurs hos Lapptäcksverkstan; Kristinas syväska. Första delen  var att sy avlånga hexagoner för hand. Tur att det var en lång julledighet och mer därtill tills tillfälle nr 2. Jag fick dock förhinder till andra kurstillfället och snälla Kristina hade speciallektion för mig. Där fick jag färdigt merparten av själva väskan med inredning, men dragkedjan etc fick jag sy på efteråt. Sen skulle jag sätta på såna där lösa flärpar på dragkedjan och när jag väl kom till det momentet var såklart flärparna jag fått med från kursen spårlöst försvunna. För några veckor sen var jag hos Ewa-Lisa och skaffade nya. Hon hjälpte mig även att "montera" dem. Lyxigt! 

Så nu har jag en färdig väska! (Och har fotograferat. Och laddat över bilderna till datorn. Och bloggar nu. Allt tar sin tid...) Är riktigt nöjd med väskan och har provat några grejer jag aldrig gjort förut, t ex infällda dragkedjor. 
Andra sidan. Varje tyg finns med på två hexagoner. 

Inredningen. Fiffiga stora fickor i fodret.
Infällda dragkedjor med små tulpaner att dra i.  
Fodral för saxen på ena sidan.
Nålbrev och lite allmänna fickor på andra sidan. 
När jag anmälde mig till kursen så hade jag en idé om att detta var en väldigt käck väska att sy och ge bort några stycken när man väl lärt sig tekniken. Nu efteråt (även om det inte behöver ta över ett halvår att färdigställa) tror jag nog att det finns få som skulle uppskatta alla dessa timmars jobb tillräckligt för att föräras med en :-) Utom jag själv då förstås. 

Eftersom väskan är sydd av smålappar (några t o m skänkta från utmanaren i Skövde) länkar jag till Majas Paradis och hoppas detta kvalificerar till en lott i scrapsutmaningen. 

Önskar er en skön fortsättning på sommaren! 

13 kommentarer:

 1. Naturligtvis har du lott i scrapsutmaningen!
  Jag vet en som skulle uppskatta en sådan väska, men som du säger så är det en väldigt tjusig present som få skulle förstå att uppskatta hantverket i!
  Älskar den skrikiga blandningen av färger!!!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 2. Det var en jättefin syväska som Du nu har sytt klart och visar oss. Jag tycker att de tygerna som Du kombinerat är en härlig blandning. Blev glad när jag fick se Din bild!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Du gör så härliga tygval, så praktisk och fin den blev!

  SvaraRadera
 4. En del saker är mer värda att vänta på!
  Grattis till ett snyggt resultat!!
  Så bra att ha en liten väska att alltid ha det viktigaste i, bara att kasta med när man ska någonstans. Min ( betydligt enklare än din ) är välanvänd och väntar nu på morgondagens resa.
  Blir såklart lite sugen på att sy en ny nu när jag sett din!
  Och så FÄRGERNA! Härligt Jenny!

  SvaraRadera
 5. Vilken karamell.....den kan du suga på länge!! Jättesnygg!
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Ojoj vilken härlig syväska...Urläcker!!Bambikram

  SvaraRadera
 7. Syrliga karameller, Jenny, den är så fin, man blir glad ändå in i djupaste själen.
  Ha en underbar sommar med dina kära. :)

  SvaraRadera
 8. Härliga färger och verkar vara en riktigt praktisk väska.
  Den har du lyckats bra med och du kommer säkert att ha stor glädje av den

  SvaraRadera
 9. Jättefin syväska och kul med lite annorlunda hexagoner, härliga färger och fint kviltat! Kram

  SvaraRadera
 10. Så fin syväska! Vilket jobb det ligger bakom den! Gillar färgerna som är som syrliga karameller! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 11. Wow, vilken snygg väska!! Och vilka härliga glada färger! Jag blir glad och varm i hela kroppen av att titta på den!!!
  Textilanna

  SvaraRadera