lördag 14 juli 2012

Semester, sol o sy

Semestern har börjat och första veckan tillbringades på Kreta. Vi hade en superhärlig vecka i lugna mysiga Kissamos med massa bad i hav o pool, sol, grekisk sallad och bara-vara-tid. Så nu är semesterpulsen lugn o fin och solgenen har fått sitt för ett litet tag. Från 39 grader till 17 inom loppet av några timmar känns OK bara det blir lite svensk sommarsol om ett tag!

Igår kväll när resdammet var bortduschat o tapper men trött liten reskille somnat, blev det tid att bota värsta syabstinensen. Månadens vandrande block syddes och så sydde jag ihop de blå crazy log cabin blocken till en liten topp. De började jag sy efter en kväll med köp & byt hos Lapphexorna. Jag fick med mig lite scraps hem (bl.a. blå remsor) och hade sett ett så fint blått täcke på Visa&berätta. Satte mig och brännsydde lite grann o har gjort så då o då när andan flugit på. Inte mätt o synkat, utan bara sytt på. För någon som uppskattar ordning, reda och perfekt matchning är detta väl rena mardrömmen, men jag gillar dem :-) Hade kul på vägen, som sagt.

På onsdag ska jag på sydag. Ska bli kul! Fast när syabstinensen får sig en rejäl återställare blir det värre med ambivalensen... Vad ska jag packa ner, nu när det blir massa sammanhängande sytid?? IAlltid är det nåt!

Sommarkramar Jenny

4 kommentarer:

 1. Roliga block och hur man är syr en log cabin blir den fin!!!
  kram

  SvaraRadera
 2. Härliga block!! Visst är det svårt att packa till syträff, blir alltid för mycket i bagaget för min del ;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jättefint!!!
  Jag älskar dessa blockhustäcken!!!
  Brännsy är ett superbra ord.
  Jag tänker låna det av dig!!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har själv snott "brännsy" :-) Tror det kan vara från Anette L?? Himla bra i vilket fall. Och härligt att göra :-) Kram

   Radera