lördag 17 mars 2012

Lördagslego

Lite lördagssömnad. Syr på Lapphexornas utmaning. Har en idé och hoppas den funkar även i verkligheten, inte bara inne i mitt huvud. Den ska vara klar i maj tror jag det var, så än finns ju tid att justera.  

Samtidigt i kväll: Maja skrämmer slag på quilt-Sverige genom att visa riktigt maffiga scrapsremsor som kvällen till ära får åka i soporna (fniss). Och jag syr med riktigt riktigt små bitar, mindre än nånsin. När jag letade efter något annat på nätet hittade jag denna länk som jag sparat sen tidigare. Lego-quiltar, som sys av småbitar, gärna av fultyger. Jag var tvungen att prova lite från remslådan och andrat smått. Jag har kommit så här långt: 
Legosömnad ? som just nu mäter 28 x 12 cm.
Riktigt kul och bara att konstatera att min gräns för scraps-sparande som hittills går vid 2x2" (mindre bitar än så får åka ner i särskild "miniscrapspåse" som jag ska skänka bort) kanske får stretchas lite? Nej, förresten. Jag håller med Maja. Nånstans får man sätta gränsen. Kanske... 

Kram Jenny

4 kommentarer:

 1. Ska bli kul att se vad det blir för läckert med din legosömnad.
  Min gräns för scraps går vid 1½" sydde nyligen ett pyttetäcke med bara 1½" scraps
  http://www.sylivet.blogspot.se/2012/01/liten-av-scraps.html#comment-form
  Jag har så svårt för att kasta ;o)

  Kram Lena P

  SvaraRadera
 2. Kollade länken till "legosömnaden" och jisses vilka småbitar, så små sparat jag inte. Som du och Maja skriver, man måste sätta gränser.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har nog en rätt vid gräns för småbitar, mina minsta är 2" resten åker i soporna!! Läckert legoarbete du har på gång....
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen ditt arbete!
  Har "bestämt mig för att sponsra dig"!
  Hur snabbt behöver du det lilla?

  Kram Kram!

  SvaraRadera