måndag 23 juni 2014

Äntligen avslut

Efter efter mycket letande av och till i två veckor hittade jag igår äntligen de nästan-klara små väskorna längst ner i en leksakslåda. Nu är de hel-färdiga och överlämning kan ske till lilla N som nu är dryga 13 månader. Vem har sagt att man måste få sin 1-årspresent just när man är 12 månader? Tror nog att hon ska få den med cerise botten.
Friendship bags i väntan på att få hamna hos en vän. Eller två då. 

En annan tjej som gillar cerise har inspirerat mig att sy en fler-färgs-börs. Den första på länge, eftersom det varit regnbågsfärger som gällt ett bra tag nu på de små 2"-börserna för min del. Men inte den sista! Cerise, lila och lime löd önskemålet. Och så turkos förstås. Nu ska de snart få flytta till Skövde och Maja. Jag fick ett mycket trevligt brev när jag fyllde år härom dan (tack!!) och fick då lite extra fart att avsluta dessa små grejer som legat nästan-klara de med ett bra tag. Dock inte på nåt fiffigt gömställe. Bara under en massa annat på sybordet... Ursäkta Maja, om det inte blir så spännande att öppna posten om några dagar! 
Färgstarkt. Man kan inte säga annat :-)
Måndag (om än väldigt tidig sådan) så jag länkar till den outtröttliga inspiratören i söder (om mig i alla fall) Eva i Apelviken, alias Bambi och Visa&Berätta. Ha en skön vecka! 

tisdag 3 juni 2014

Lite sy i sommaren

Tiden går fort när man har roligt heter det och det gäller verkligen för maj för mig i år. Jag har varit på tjejhelg i Köpenhamn (första natten ever borta från Olle. Gick bra!), 50-årsfest i Stockholm, firat Olle och svärmor på gemensamt kalas, haft AW med alla "dagismammorna", träffat gamla kollegor, hälsat på på jobbet. Vi har varit en härlig vecka på Rhodos hela lilla familjen. Min 4½åring har börjat spela fotboll med liv och lust, min 1-åring har börjat resa sig mot allt och går utmed soffor, bänkar och vad helst som står till buds. Och så har det såklart blivit massor av häng på lekplatser, upptäcksfärder i trädgården, några turer till Slottskogen, lek med superhjältar, titt-ut mm.

Nåt vidare sy-kul har det inte blivit däremot. Förrän nu. Har börjat sy några Friendship bags. Olles små kompisar fyller ju 1år de med och detta känns som en utmärkt present till små damer och mini-män som gillar att bära runt på grejer, plocka i och ur (72 miljoner gånger).

Små väskor på gång

Här finns bildpå mina första 5 väskor. och Här finns beskrivningen. En jättebra tutorial från PS I quilt. Har du inte provat att sy en väska så gör det! Man kan ju sy den utan handtag så blir det mer en skål/förvaring. Och så blir man ju av med lite scraps också :-)

I elfte timmen länkar jag till Evas Visa & Berätta