fredag 4 april 2014

Klart grabben ska ha en puff

Ikväll har jag varit på månadsmöte med Lapphexorna för första gången på evigheter. Säkert 1½ år sen senast för min del. Det bjöds påskpyssel i form av en origamifjäril, fika och Visa&Berätta. Och jag fick lämnat över min skörd av pyttetäcken för den här gången. Det blev 6 st. 

Sen går jag och funderar på vad min 11½-månaders kille ska få för quilt i 1-årspresent. Hög tid att starta kan man tycka. Fast han kan ju få den i 13- eller 14-månaderspresent. Han är säkert inte så knusslig :-) 

En sak är säker, jag ska sy en egen puff till honom inom kort. Den jag sydde till Mr J för drygt 3 år sen används i princip dagligen. (som resa-sig-stöd, som kudde, som del av koja, som superhjältegrej, som husdjur av diverse sorter, som tjuv som man som polis kan fånga, som goseplats när man är lite sjuk och vill pausa mitt på dan, som dubbelkudde för barn och vuxen när man ska läsa saga, för föräldern att ha som kudde när man ligg-leker när man gått upp larv-tidigt för att ens barn inte har förstått tjusningen med sovmorgon mm mm användningsområden). Jag kan verkligen rekommendera att sy en puff för er som vill sy en present till barn 1 år och uppåt. Ericas SyVerkstad har gjort en jättebra tutorial. Prova!
En trotjänare. Fotot är från den var ny. Nu ser den nästan
lika fin ut. Trots dagligt användande i massor av dagar. 

9 kommentarer:

 1. Klart att han ska ha en egen puff!
  Jag har funderat på den där en massa gånger, men att fundera är ju så ansträngande så jag har inte orkat sy någon...
  ...än!
  Den nu befintliga puffen är jättefin, men vad har du för stoppning?
  kram//Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Erica tipsade om att fylla sittpuffen med fyllning från IKEAs kuddar GOSA SLÅN. Det gjorde jag och det gör den mjuk men inte så "stum" så att den funkar som pall typ. Går fintfint att tvätta hela paketet sen. Förutom att min puff blev så stor, men med tålamod och lite våld går den i :-)

   Radera
  2. Erica tipsade om att fylla sittpuffen med fyllning från IKEAs kuddar GOSA SLÅN. Det gjorde jag och det gör den mjuk men inte så "stum" så att den funkar som pall typ. Går fintfint att tvätta hela paketet sen. Förutom att min puff blev så stor, men med tålamod och lite våld går den i :-)

   Radera
 2. Du beskriver puffen så härligt att man blir sugen att sy en sådan bara för att det är mysigt. Ska bli kul att se hur din nästa puff blir! Kram

  SvaraRadera
 3. Jättesöt puff. God ide til en liten en.......:-)

  SvaraRadera
 4. Så herlig puff dette var :-)
  God påske

  SvaraRadera