fredag 4 januari 2013

Handquiltning pågår

Handquiltning har jag inte ägnat mig mycket åt i mina dar. Nu är jag klar med ena sidan och har markerat linjer på nästa. Bara resten kvar, alltså:-). För att få till kanterna på resp sida delade man helt enkelt på två av hexagonraderna. Tyg- och mall-effektivt! 
Ena handquiltad, den andra nyss mackad och ritat linjer. 
Närbild på mina ränder, två i varje färg. 

Kram Jenny

6 kommentarer:

 1. Härlig färgprakt. Men....... skulle vi inte sy ihop de bägge delarna med bottenbiten, och sedan quiltis allt i ett stycke? Kram Gun

  SvaraRadera
 2. SNYGGT, SPRALLIGT, SPRITTANDE och SUVERÄNT!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt projekt! Har alltid beundrat dem som har tålamod att handquilta!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Handquiltning....jaha! Jag har just lovat min man att det är min sista handquiltade quilt som görs nu! Kul men sååååån tid! Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Googlade på handquiltning för att se vilken tråd som är bäst för ändamålet och kom till din underbara quilt! Vilket härligt arbete du har där och så härliga färger! Har du något tips att ge om vilken tråd som är lämpligast?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittat hit! Jag quiltade med vanlig sytråd i bomull, eftersom jag ville ha färger. Men det finns ju jättefina handquiltningstrådar om man vill göra mer "på riktigt". Såna rullar har jag 2 st, en i vitt och beigemelerad. Inte omöjligt att de räcker de kommande 50 åren... Lycka till med ditt arbete!

   Radera