lördag 18 februari 2012

Röda ränder

Har sytt röda remsor. I massor. Skönt att bara sy på (brännsy?) utan vidare tanke, bara köra. Har nog blivit inspirerad av Majas fina färgglada täcke, fast jag höll mig till de röda remsorna som nu e slut (!!!). I rems-scraps-lådan alltså. Det finns gott om scraps på andra ställen, och man kan ju alltid skära från tyglagret såklart.... Så jag får nog snart ihop de 48 block som behövs om det ska bli ett pyttetäcke. 30 klara så här långt. En nackdel bara. Det blir extra svårt att gå och lägga sig... Kram Jenny
PS - detta kanske blir ett Regnbågsprojekt? God natt!

lördag 11 februari 2012

24 nyanser av brunt

Bruna fynd från Scrapsdag m Rutan i höstas + provfjäril från M's födelsedagsblock = en väldans massa brunt. Nu har de blivit en liten topp. Kanske att pyttetäcke? Inte så bäbisaktigt direkt, men alla vill kanske inte ha så barnsligt. Smaken är som bekant olika.
Kram Jenny

onsdag 8 februari 2012

Våren på väg!

Vårvädret känns långt borta, men vårtecken-tygerna får snart nya ägare. Det är onsdag kväll och random.org har gjort sitt val:  
  • Lappmia får paket nr 1.
  • Lisa i Lysekil får paket nr 2.
  • Evaj blir ägare till paket nr 3.
  • Veronica får gubbar mm i paket nr 4. Jordgubbar kanske är mer ett sommartecken än ett vårtecken, men ändå :-) 
Minst 3 västkustbor alltså, om än utspridda längs vattnet. Grattis!
Lappmia du får gärna maila era adresser till mig (jenny.ulrika@gmail.com). Evas, Lisas och Veronicas har jag sedan tidigare såvida ni inte bytt adress nyligen.  

Jaha, då är det 49 inlägg till nästa jubileums-inlägg :-)  Bäst att sy lite så jag har nåt att skriva om. Fast bloggens namn gör ju att det räcker att tänka lite på tyger och sånt.

Tack alla som ville vara med i utlottningen! Och tack för glada tillrop om bloggen. Det är alltid så kul att få respons på tankar och babbel.

Kram Jenny

söndag 5 februari 2012

Dryga 20 cm vårkänslor bortskänkes

Promenaderna blir knöliga numera. Isigt och knöggligt. Full koncentration för att inte ramla själv. Är man knappa 90 cm över havet faller man mjukare än en 174 cm:are. Annars är nog helgens höjdpunkt gårdagens busstur. Har man sällskap av snudd på fanatiskt motorintresserad ungdom blir det en upptäcksfärd. Mysigt!

Bloggen har nyss passerat 150 inlägg och var 50:e post brukar det vara ge-bort. Det kör vi nu med. Har rotat runt i gömmorna och vad passar bättre än lite vårkänslor i dessa istider? Drygt 20 cm tyg med vårkänsla, lite lösa lappar och bättre begagnad quilttidning i resp paket.

För att vara med och tävla skriver du en kommentar kring våren och vilket av paketen du helst vill ha. På onsdag kväll drar jag vinnarna (8 febr).

1) Vårkänslor i form av bollsport! Basebollar tror jag bestämt att det är.
1. Bollar på blått mm

2) Blommor såklart. Massor av blomkrukor med prunkande innehåll.
2. Blomkrukor. Många blomkrukor. Och lite annat.

3) Färgglad panel. Bokstäver och figurer. Kanske inte så vår-lik, men färgglatt passar ju året runt.
3. Färgstark panel (ca 85x100 cm) Seek'n Match.
4) Jordgubbar. En bit av mitt allra första quilttyg tillfaller någon med lite extra tur. Gubbar är aldrig fel.
4. Jordgubbstyg som aldrig blev en klänning. Och lite annat.
Söndagskram från Jenny

lördag 4 februari 2012

Ros, hus och tuffa rutor

Sista födelsedagsblocken ivägskickade förra veckan. Nu har vi alltså gått hela varvet runt och alla 12 tjejer har fått sina block. Jag har verkligen haft kul och fått jobba med lite nya hjärnceller för att få ihop blocken. Som sagt; detta gör jag gärna om. Kanske redan 2013?
En ros är en ros är en ros.... paper piecing till V på födelsedagen.
U hade önskat hus med detaljer. Mitt hus fick husnummer,
lampa och en liten kissekatt i fönstret.
Har just packat ihop första omgången niorutor, som är Goa gummors vandrande block 2012. En utmaning får jag säga. När jag väl fått till tygen (en utmaning för mig!) var det det här med sömsmånen... till slut efter en del sprättande blev de nära nog utsatt mått.

Kram Jenny