söndag 5 februari 2012

Dryga 20 cm vårkänslor bortskänkes

Promenaderna blir knöliga numera. Isigt och knöggligt. Full koncentration för att inte ramla själv. Är man knappa 90 cm över havet faller man mjukare än en 174 cm:are. Annars är nog helgens höjdpunkt gårdagens busstur. Har man sällskap av snudd på fanatiskt motorintresserad ungdom blir det en upptäcksfärd. Mysigt!

Bloggen har nyss passerat 150 inlägg och var 50:e post brukar det vara ge-bort. Det kör vi nu med. Har rotat runt i gömmorna och vad passar bättre än lite vårkänslor i dessa istider? Drygt 20 cm tyg med vårkänsla, lite lösa lappar och bättre begagnad quilttidning i resp paket.

För att vara med och tävla skriver du en kommentar kring våren och vilket av paketen du helst vill ha. På onsdag kväll drar jag vinnarna (8 febr).

1) Vårkänslor i form av bollsport! Basebollar tror jag bestämt att det är.
1. Bollar på blått mm

2) Blommor såklart. Massor av blomkrukor med prunkande innehåll.
2. Blomkrukor. Många blomkrukor. Och lite annat.

3) Färgglad panel. Bokstäver och figurer. Kanske inte så vår-lik, men färgglatt passar ju året runt.
3. Färgstark panel (ca 85x100 cm) Seek'n Match.
4) Jordgubbar. En bit av mitt allra första quilttyg tillfaller någon med lite extra tur. Gubbar är aldrig fel.
4. Jordgubbstyg som aldrig blev en klänning. Och lite annat.
Söndagskram från Jenny

21 kommentarer:

 1. Tittade in på din blogg för att titta runt lite innan sängen kallar. Och vad hittade jag väl då? Joho då-en utlottning. Jippi vad kul! Jag tycker alla tygerna är jättefina, men basebollarna var extra roliga. Om jag vinner är jag tacksam för vad jag än får.. Jag älskar sommaren. Men jag älskar våre ännu mera. När de första vårtecknen börjar dyka upp, så är det som om jag håller andan av lycka. Våren är ääääntligen här. Världen som varit död har vaknat och återuppstått igen. Då blir jag överlycklig över ogräset, som jag annars svär över på somrarna..Våren är underbar! Kram Ewa. kisse70@yahoo.se

  SvaraRadera
 2. Visst är det något speciellt när snön börjar smälta, temperaturen går över på plussidan och man ser hur naturen vaknar till liv....Det blir som en pirrande känsla i kroppen!
  Grattis till dina 150 inlägg!! Har inte någon betydelse alls vad jag vinner, om jag vinner!
  Ha en bra vecka!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 3. Oh, när man ser jordgubbstyget blir man sugen på att våren ska komma med sol, värme, vårblommor och att jodgubbarna lite senare ska stå på bordet. Jag tyckte jordgubbstyget var så fint så det vill jag gärna vinna.
  Har ingen blogg men mailadress är eltille@yahoo.com Hälsning Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Grattis till 150! När solen värmer så att det börjar droppa från taken och talgoxen börjar med sin vårdrill, då är det vår! Skulle jag vinna är jag tacksam för vad det än blir. Kram, Gunilla G

  SvaraRadera
 5. Hej Jenny och grattis till en rolig blogg.
  Jag LÄNGTAR till våren. Idag är det -21 grader ute och det enda som håller mig igång är tanken på våren.
  Jag älskar doften av jord, synan av de första knopparna, porlandet i bäcken. Våren är verkligen en underbar tid i Sverige.
  Man behöver bara säga ordet vår för att må bättre :-)
  Jag gillar blommorna och jordgubbarna med tillhörande tidningar bäst.
  anette.figeholm@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Dagen blir ljusare,solen värmer, fåglarna kvittrar i träd o snår, nånstans där in längtar jag till vår.
  Grattis till 150 trevliga inlägg vinst 2 el 3 såg trevliga.
  Angelica i Gammelstad

  SvaraRadera
 7. Nog är våren är på väg. Solen skiner redan på morgonen och termometern visar inte ens minus 10. Och dessutom är det utlottning av vårtyger! Om jag skulle vinna tror jag att nr 2 skulle passa mig bäst.

  SvaraRadera
 8. Den härligaste årstiden är våren - snön försvinner, fåglarna sjunger "vårsånger", solen börjar värma, träden börjar knoppas, blommorna börjar komma upp för att sedan slå ut i blom. Man sitter med ansiktet mot solen och bara "lapar" in den sköna vårvärmen från solen och njuter av fågelkvittret. Jag längtar redan fast det är ca 15 grader kallt ute nu i Älmhult.
  Vilken jag vill vinna? Jag vet inte, om jag har tur så tar jag det som bli över,kanske nr 3 eller fyra. jag brukar inte ha tur i lotteri. Kram fr Lola, min blog är frihet1953.blogspot.com, mailadress sv.lola@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Grattis till din 150 inlägg...blev så glad över att bara få läsa ordet VÅR...längtar så efter den ,,att få sitta på altanen med sin kopp kaffe och bara njuta av fågelsång,,titta ut på allt som verkligen tar i att få komma upp ur jorden... Jag väntar och längtar!!! Och vinst i brevlådan , ja tack!!en överraskning hoppas jag!Kram till dig

  SvaraRadera
 10. Jag hittade din blogg när jag sökte runt på olika lapptekniker sedan dess har jag varit inne och tittat här ;-) Jag gillar verkligen jordgubbstyget så det vill jag gärna vinna. Våren är underbar och just 2012 längtar jag extra mycket eftersom jag skall gå en lappteknikkurs samt resa till New York....

  /Lotten

  SvaraRadera
 11. Så fina vårtyger du har.Tänk att få göra en löpare med ett av dina fina tyger. i vårens tecken skall den gå i .En stor vas med tulpaner skall det stå mitt på den.

  Susanne Lindström.

  SvaraRadera
 12. Grattis till de 150! Visst längtar man efter våren nu när det snöar och det är kallare än vanligt där ute. Våren har redan kommit in i stugan (lägenheten), kan inte låta bli att köpa tulpaner så fort de kommit ut i handeln.
  Skulle jag, mot förmodan, vinna så är mina favoriter pkt nr 2 och 4 men egentligen spelar det ingen större roll, alla är lika bra.
  Ha det bra i halkan/kylan/snön. Gå försiktigt!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Grattis till 150 inlägg!
  Våren för mig är när solen får snön att smälta från taken och när talgoxarna sjunger ikapp, det ger mig en underbar känsla.
  Om jag skulle vinna så helst nr 4. Kram

  SvaraRadera
 14. Jag vet att det är vår när vi träffas i K-holm och syr en hel helg, även om det fortfarande finns lite snö kvar. det är så kul att få träffa ca 25 härliga tjejer från olika delar av landet som har samma intresse. Jag tycker att tidningarna ser spännande ut,vill vinna vilken som.
  /Mia

  SvaraRadera
 15. Längtar också efter våren. Har nyss kommit hem från Teneriffa där koltrasten kvittrade så glatt kl 4 på morgonen. Här är så kallt - även inomhus med 15-17 grader.
  Om jag har turen att vinna vill jag helst ha blomkrukorna eller jordgubbarna.
  Kram

  SvaraRadera
 16. Väntar så på att snön ska försvinna i rabatterna, gjorde nämligen nya i höstas och det ska bli så spännande att se vad som kommer upp,tror att vinrakorna i uterummet är på G redan, de brukar var tidiga.Paket 2 eller 4 skulle sitta fint.Kram fr Lisa i Lysekil

  SvaraRadera
 17. Sittande med jordiga fingrar och lyssna till fågelsång på vår kollonilott, det är VÅR för mig.
  Jordgubbar är något som fattas på kollo så därför väljer jag jordgubbstyget om jag vinner!! men naturligtvis är vilken vinst som helst välkommen...
  Kram från Lena i Örebro

  SvaraRadera
 18. Att få öppna dörren till "kuvösen" för att sitta där med sya det är vår för mig. Spelar ingen roll vilket paket ifall turen är på min sida. Kram Veronica

  SvaraRadera
 19. Dagsmeja, takdropp, porlande vattenilar, snödroppar, vintergäck ...
  Det är något att se fram emot.
  Grattis till dina 150 inlägg.
  Om jag skulle vinna så är jag glad för vilket som.
  Ha det gott o kram!

  SvaraRadera
 20. Gratulerer med 150 innlegg. Bra jobbet.
  Våren, ja den vises ikke i dag i alle fall. -7,8 i dag tidlig. Vintergekken var på gang före kulden satte inn, men her er ingen snö,bare iskald vind fra Öresund.
  Om jeg skulle väre heldig var jodbärene extra fine, men jeg skulle bli jätteglad for vilken som. :-)
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 21. Grattis till dina 150 inlägg!
  Som du vet så skulle jag vilja ha ännu många fler från dig då din härliga optimism lyser i dina arbeten och i dina ord!
  OM jag skulle vinna så får du skicka vad du vill.
  Jag är bara så glad att få tala om för dig att jag vill läsa mera!!
  Kram

  SvaraRadera