söndag 22 januari 2012

Vise män och goa gummor


Hello,
Länge sen det var ett livstecken härifrån. Allt är fint här, vårterminen har startat med full kraft och sådär värst mycket tid över till sy och bloggeri blir det inte. Får inse mina begränsningar och har som målsättning att göra minst ett inlägg i månaden 2012. Allt annat blir bonus. Bra med realistiska målsättningar, eller hur?

I helgen har jag sytt på de två sista födelsedagsblocken. Det är V som önskat paper piecad blomma (check) och så U som vill ha hustema, gärna med detaljer. Där har jag sytt på fri hand och nu återstår några stygn innan det är klart att skickas iväg, men så fyller hon inte än på en vecka. Det är lite sorgligt att det är slut på födelsdagsblocken, det har varit riktigt kul och utmanande med dessa. Jag vill gärna vara göra om detta någon gång, men 2012 blir det paus.

Första Goa Gummors Vandrande block-omgång har jag fått levererat (tack!) och det är helt klart en utmaning för mig. Inte själva tekniken hoppas jag (niorutor ska jag väl klara av) men tygvalet... inte mycket som finns hemma i lådorna som funkar. Och då har jag ändå en del att välja på.

Mycket tyg... ja, det "problemet" har väl de flesta av oss i den här branschen. Och det här med att hitta en optimal förvaring är en ständigt pågående process, ialla fall i mitt liv. I somras kom jag på att jag skulle förvara skrymmande sällan-användnings-grejer (baksides- och fodertyger, vadd, fleece etc) på nåt fiffigt sätt i gararaget, för att få lite bättre svängrum i vårt hus. Så nu står de där i stora lådor och väntar på det fiffiga... och så plötsligt händer det. Ny hylla i Johns rum gjorde att vi hade en stor rätt fin byrå över. Vad göra med den? Den får precis plats på ett ställe i garaget och där borde en hel del tyg gå ner. Gott när lösningarna bara kommer flygande sådär! Mer sånt!  

Oj, vad massor ord, nu kommer lite bilder på sytt istället: 

Tyckte det var lite skralt med täcken i dockhörnan på J's förskola, så jag sydde ett täcke. Här provligger J's docka Pelle innan överlämning. 
Goe lille Pelle testar docktäcket till förskolan
På trettondagen (då de vise männen äntligen hittade fram till Jesus ni vet) så var jag på sydag med Goa Gummor i Skepplanda. Lyxigt att ha en heldag med sykompisar. Några småväskor, som är jättebra presenter till småtjejer och killar, blev klara. Enkel och tydlig beskrivning här.   
Påfyllning i förrådet av "friendship bags". Alltid bra att ha hemma.
Och så provade jag en för mig ny typ av förvaring. Först hade jag tänkt göra den helt platt (enligt min förlaga) men med käcka tips från medsömmerskorna blev det sydda hörn. På så sätt kom det gulliga tyget mer till sin rätt också. 
Hörnen ritades 1½ cm.
Goa gummor även på syalstren...
Har bestämt för mig att jag hade fler foton för bloggen, men de är nu spårlöst borta. De får väl komma med i februari-inlägget, då!

Stor Januari-kram från Jenny

7 kommentarer:

 1. Jättegulligt docktäcke, så fina färger.

  SvaraRadera
 2. Så roligt att äntligen höra av dig igen!!
  Ett inlägg per månad är bättre än inget,
  men jag saknar dina glädje- och färgfyllda inlägg!
  Jättefina saker du sytt och som sagt SÅ roligt att höra av dig!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Bra med realistiska mål, känns bättre att kunna uppfylla med än att hela tiden misslyckas!!
  Massor av fina färgglada inspirationsbilder du bjuder på!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Föregående skrivare har talat ! Instämmer. Väntar på februari inlägget. Kram från Varberg

  SvaraRadera
 5. Søtt lite teppe og fine vesker :-)

  SvaraRadera
 6. Forvaring er et problem vi alle kjenner igjen. Jeg har mange plastlåder med lokk som står stablet på syrommet. Vi har ingen garasje....
  Fint dukketeppe. ;-)
  Finfine vesker, skal sjekke ut mönsteret närmere.

  SvaraRadera
 7. Håller med om att det kan va knepigt med förvaringen - har just nu en massa flyttkartonger fulla o på översta hyllan uppe vid taket - haha ...Bra träning för musklerna då...
  Men du har ju gjort jättefina väsker o den lilla förvaringe o täcket var ju oxå fina....
  Kramizar

  SvaraRadera