tisdag 27 december 2011

Slutvandrat

Under 2011 har några goa tjejer från sygänget Goa Gummor sytt vandrande block. Mitt tema var Redwork utan broderi - Rött & vitt.

Mina startblock (låter lite friidrott över det, men så måste det väl kunna heta även i quiltvärlden??) ser ut så här: 
Rött och vitt - startblocken från mig till mig

Nu har blocken vandrat runt bland alla övriga 11 som sydde. Så nu har jag en hel hög med block som de andra sytt till mig. Visst ser det helt underbart ut? Själva blocket syr man ihop som det är utlagt på översta bilden. Och sen kan man nog sy ihop lite hur man tycker med ramar emellan etc. Jag tänkte nog blanda de ingående rutorna mellan blocken. Alltså inte sy ihop alla de 5 delarna från samma sömmerska, utan blanda runt lite grann. 
Alla (5 x 12=) 60 blocken i en enda stor hög!

2012 blir det också ett Vandrande block tema. Denna gång 9rutor och jag har två sömmar kvar innan jag är klar med mina startblock (sportigt låter det allt. Me like!). Sen gäller det att hitta en ny bra mapp. Den gamla har tyvärr gett upp. Sen kan de ge sig ut på vandring så ses vi igen i slutet av 2012!

Kram Jenny

4 kommentarer:

 1. Jättefint Jenny!
  Ska bli kul att se det färdiga resultatet!
  Kram

  SvaraRadera
 2. En härlig ide!!!!God fortsättning till dig!!kram

  SvaraRadera
 3. Ska bli kul att se hur du sätter ihop dina block... mina började jag med, men har lagt dem åt sidan för annat som måste bli klart under helgerna... men sen så...
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Riktigt fina block, jag gillar det här mönstret, och rött och vitt är aldrig fel.

  SvaraRadera