tisdag 31 maj 2011

Oj oj

Oj, vad tiden rusar på. Oj, vad lite jag syr. Oj, vad lite jag har att visa på bloggen. Sköna majs sista dag i dag och jag har framförallt tre projekt igång (jag har typ 52 WIP, men just nu alltså):
- P fyller år nästa vecka och önskar sig albumblock där givarens namn ska broderas. Jag ska ut och segla i helgen, så det gäller att brodera på nu ikväll.
- Lapphexornas utmaning som vi fick i september 2010 ska redovisas nästa vecka på sommaravslutningen. Vitt på vitt och en färg i valfritt antal valörer. Får se hur långt jag hinner...
- Djurhexagonerna får sig en söm då och då när jag sjunker ner i TV-soffan. Jag har faktiskt fått upp alla tyglappar på pappmallar nu och jag tror nog att de ska räcka alldeles lagom till mitt täcke. Det vet jag ju inte säkert förrän jag är på slutet och ännu är det ett bra tag tills dess.

Här är blocken till sköna majs sköna födelsedagsbönor:
C önskade sig Dresden plate i starka färger. Och ja, jag fick fäst 
trådarna innan jag postade blocket. Hoppas jag verkligen!  
 
S's tema var båtar, hav och kust i rött, blått och vitt.
Vi var två som sytt signalflaggor och så fick hon många
fina båtar, fyr mm marint. Skepp ohoj!
Jag har länge tänkt sy signalflaggor. Har t o m haft funderingar på att sy ett helt flaggspel att ha i trädgården festliga dagar. Allt blir lite extra festligt med ett flaggspel, tycker jag, även för oss utan flaggstång. Men nu har jag önskat mig ett "köpe-flaggspel" i födelsdagspresent, ett sånt där som tål sol och vind och vatten bättre än om jag skulle sy quiltflaggor. Kul att S önskade sig marint tema så fick jag ialla fall provat på några stycken i 2D.

Önskar er en skön juni - väderprognosen för helgen verkar lovande!
Kram Jenny

onsdag 18 maj 2011

Scrap craft

Jag gillar scraps. Ja, man skulle nog kunna säga att jag älskar scraps. Men nån måtta får det vara. Bitar som är allt för små för mig (typ mindre än 2" kvadrater) men ändå för stora för att slänga åker ner i en särskild påse för microscraps. Jag tänker att kanske någon ännu mer scraps-frälst person än jag kanske vill ha den där påsen någon dag. Nån gång händer det att jag dyker ner i påsen på jakt efter nån liten minibit, men det är inte ofta. Vad är dina minimimått på scraps?

Hittade ett tips på ett pyssel som passar bra en dag man vill vara inne ihop med någon liten i ens närhet och samtidigt få användning för sina microscraps. Funkar nog bra om man vill vara inne själv och pyssla med. Kanske kan det bli en namnskylt till syrummet? Eller ett personligt gratulationskort? Ja, hur som helst, ännu en bra ursäkt att spara på mini-mini-bitarna är det i alla fall.

Kram Jenny

IMG_7984
Mysigt tygpyssel hos http://www.cluckclucksew.com


måndag 9 maj 2011

Lite djur och en trevlig surprise

Sådär ja, nu har jag precis packat in nästa födelsedagsblock som ska till C som fyller år på torsdag. Jag har sytt en Dresden Plate, enligt önskemål, från denna länk. Inget foto kan jag visa ännu, såklart.

Det är ingen vidare superfart i syrummet just nu, men några stygn har det blivit på Lapphexornas utmaning. Kom på att den ska vara klar i början av juni - så det är väl hög tid att lägga på ett kol. Inga bilder möjliga där heller.

Något jag däremot kan visa kort på är djurhexagonerna som går sakta men säkert framåt. Så här såg det hela ut i lördags: 
Status 2011-05-07
De har legat helt nere ett bra tag, men nu blir det någon söm här och där. Främst framför TV:n. Jag har funderat lite på hur man gör med avslutningen. Någon som har något bra tips? Jag googlade och hittade denna trevliga beskrivning med mallar att skriva ut om någon är hugad. Avslutning föreslår hon antingen att applicera hexagonerna på en avslutningskant eller kanta sexkanterna. Av dessa leder applicera, men kanske har du något smart tips? Jag tar tacksamt emot! 

Två nya tyger har kommit i brevlådan från Hancock's. Restorder som jag hade glömt bort, så de var en trevlig överraskning.
Två färgglada yards på tillbud.
 Kram Jenny

söndag 1 maj 2011

Roliga rutor

I fredags kväll blev det (äntligen) lite sammanhängande sytid. Jag fick färdigställt två födelsdagsblock till tjejerna som fyller år i maj (hemliga ännu såklart). Och så provade jag att sy efter detta mönster; picknickfilten. Tygerna är scraps från Maja, fynd från tygloppis i Förslöv och så några bitar från stashen. Detta blev lagom till ett pyttetäcke, men jag behåller det nog ett tag och ser om jag inte ska sy det större. Tänk vad fint det skulle vara med en picknickfilt i röda/vita/blå tyger sådär lite vintage-style. Fast denna version verkar ju bättre ur Fläckarna-syns-inte-bland-alla-färger-och-mönster-aspekten.
Enkla rutor 2½" resp 4½" blir detta effektfulla virrvarr.
På många bloggar ser man foton på katter och hundar som kryper upp och vill vara med på quiltar in process. Här hemma finns inga husdjur, men det brukar ändå vara svårt att fotografera helt ostört...
Vill vara med där det händer...
Nej, dags att ta tag i deklarationen. Det var ju därför jag satte mig vid datorn denna soliga dag.
Kram Jenny