måndag 9 maj 2011

Lite djur och en trevlig surprise

Sådär ja, nu har jag precis packat in nästa födelsedagsblock som ska till C som fyller år på torsdag. Jag har sytt en Dresden Plate, enligt önskemål, från denna länk. Inget foto kan jag visa ännu, såklart.

Det är ingen vidare superfart i syrummet just nu, men några stygn har det blivit på Lapphexornas utmaning. Kom på att den ska vara klar i början av juni - så det är väl hög tid att lägga på ett kol. Inga bilder möjliga där heller.

Något jag däremot kan visa kort på är djurhexagonerna som går sakta men säkert framåt. Så här såg det hela ut i lördags: 
Status 2011-05-07
De har legat helt nere ett bra tag, men nu blir det någon söm här och där. Främst framför TV:n. Jag har funderat lite på hur man gör med avslutningen. Någon som har något bra tips? Jag googlade och hittade denna trevliga beskrivning med mallar att skriva ut om någon är hugad. Avslutning föreslår hon antingen att applicera hexagonerna på en avslutningskant eller kanta sexkanterna. Av dessa leder applicera, men kanske har du något smart tips? Jag tar tacksamt emot! 

Två nya tyger har kommit i brevlådan från Hancock's. Restorder som jag hade glömt bort, så de var en trevlig överraskning.
Två färgglada yards på tillbud.
 Kram Jenny

5 kommentarer:

 1. Så fint ditt scrap/djur/hexagonarbete blir. Orkar du kan du fylla på med halva hexagoner runt om, då får du en rak kant och kan sy en tittkant och bård runt om för att "binda ihop" allt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ditt hexagontäcke kommer att bli såå fint.Kramis

  SvaraRadera
 3. Jättefint arbete-so far- Jag nålade mitt arbete noga mot remsor och zig-zagade kanterna- Lite fusk, men jag var rätt nöjd! Kolla länkeså ser du vad jag menar!

  Kram
  https://lh6.googleusercontent.com/-3j3RWNydPEw/TYoMQOkXQHI/AAAAAAAABF4/yuJw8xM2rEk/s1600/SAM_0854.JPG

  SvaraRadera
 4. Åh så fint ditt täcke ser ut att bli o en sådan massa djur för en liten att kolla på. Härligt. Jag sydde på täcket på en kant som jag gjorde - fast det var bara ett litet täcke förstås. Dvs jag klippte så det blev rakt. Efter att jag sytt fast det på kanten...Eller säger man att man sytt på kanten på täcket kanske...haha vad rörigt det blev men jag antar du förstår...
  Kramiz

  SvaraRadera
 5. Vad långt du har kommit med dina hexagoner. Jag hittar inte igen mina bland alla ouppackade kartonger.

  SvaraRadera