söndag 13 mars 2011

Tallriksmodellen

Evaj skriver om Dresden Plate idag och frågar vad vi andra har för erfarenhet av såna. Mina är synnerligen begränsade. Närmare bestämt två.

1) Jag köpte ett litet kit med pappmallar hos Kathrines Quiltestue i somras och har provat att sy en blomma för hand. Vad det ska bli? Ingen aning.
Handsytt Dresden Plate över pappmallar
Baksidan var man tvungen att
klippa upp för att få ut mallarna.
2) Sen har jag fått tips (eller kanske snarare order :-) ) från en födelsdagsflicka om detta sätt att sy. En mycket tydlig tutorial och ett kul sätt att sy. Åtmindstone så långt som jag kommit hittills... Födelsdagen är i maj så ännu har jag tid på mig att färdigställa. 
Sew Mama Sew har sytt denna och visar tydligt hur du syr en själv.
Apropå födelsdagsflickor så fyller första flickan i vår födelsdagsklubb år imorgon. Jag hoppas att posten håller sitt löfte om söndagstömning. Födelsedagsbarnet har lämnat en mycket utförlig önskelista, med viss fritolkningsuppgift i färgvalet och så bl a applikation. Modigt måste jag säga. Hon har inte sett mig applicera tidigare och det kan till stor del bero på att jag mycket sällan gjort det. Inte blev det supervackert, men det är sytt med mycket omtanke i alla fall. Man får titta på håll... Fniss.

Kram Jenny

5 kommentarer:

 1. Det blir nog bra Jenny!
  Hon får ju det hon önskar sig!
  Jag syr alltid mina Dresden Plates enl. modell 2.
  Kul och lätt!
  Ha det gott!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig födelsdagspresent,,så mysig att få!!
  Tack Jenny för du ville visa dina Dresten Plates för oss.Kramar

  SvaraRadera
 3. Japp, posten höll sitt löfte om söndagstömning, ditt block har anlänt till mig.
  Men du får skärpa till dig när det gäller det dåliga självförtroendet gällande dina aplikationer. Har nu tittat på ditt block på nära håll och det är inga fel på det. Så visst kan du!!!!!
  Kram Gun

  SvaraRadera
 4. ser ju jettesnygt ut

  kram audi

  SvaraRadera
 5. Jag längtar till Maj!!! <3

  SvaraRadera