torsdag 31 maj 2012

Uppskattad utmaning

Idag fick jag Majas sköna lappar med posten. De är hur färgglada som helst och ska bli nåt innan augustis slut. Kul! Jag fick hjälp att kolla in alla fina mönster och former. Stort intresse och jag fick uppmaningen "sy den mamma" om några extra snygga scraps. Sen hittade han en bok som tydligen var mer intressant...
Kram Jenny

tisdag 29 maj 2012

Kökshexagoner

Hej hej,
Först lite sjukdomssnack (hoppa direkt till nästa stycke om du vill läsa om sy).

Senaste veckorna har jag sovit... Efter att ha kännt mig dödstrött ett tag, helt slut efter minsta trappan etc sökte jag hjälp på vårdcentralen (dagen efter förra inlägget). Det visade sig att jag hade på tok för lågt blodvärde; 60 i HB när man ska ha ca 120. Jag hamnade på sjukhus, för åtgärd och felsökning. Blodtransfusion och mängder av prover. Det visade sig att det troligtvis är B12-brist beroende på en maginflammation. Har nu fått B12 i sprutform en tid och varit hemma och sovit och sovit och vilat och sovit. Värdena har gått upp och jag känner mig mycket bättre. Imorgon ska jag till jobbet hade jag tänkt. Fick mig en tankeställare att man nog ska lyssna ordentligt på sin kropp och faktiskt ta signaler på allvar.

Mellan sovpassen har jag blivit klar med hexagonduken som jag började på Symässan för ett bra tag sen. Handsydda hexagoner (3½") och sen var ju frågan hur man skulle avsluta hela grejen? Jag bad om tips på Quilt-och lapptäckslistan och fick som vanligt många kloka tips. Ett var att applicera hela paketet på ett bakgrundstyg och detta nappade jag på. Jag strök först ordentligt innan jag tog ur pappmallarna ur kanthexagonerna. Sen sydde jag lite kaststygn, spraylimmade och några stödnålar innan jag sydde fast med maskinen. Quiltat i diket och så runt om allt. Det funkade hyggligt bra och jag tror jag gör på samma sätt för djurhexagonerna (som fortfarande ligger i en påse och väntar på bättre tider. Hoppas de kommer snart!)
Duken mäter 29 x 56 cm. Lagom mått för att få plats mitt på köksbordet.
Hade tänkt fotografera på köksbordet, men där var fullt av annat så det fick bli på vår bergsknalle i trädgården. 

Ta hand om er! Kram Jenny

söndag 13 maj 2012

Lite sytt ändå

Sköna maj rusar på och är väl lite olika skön olika dagar. 1 maj var det strålande sol som vanligt när jag ska på sydag - men solsken på en vinterblek står sig slätt mot inomhussya för en sysuktande. Det blev lite blandat sytt. Bl a blev mina scraps-mini-börsar quiltade och ihopsydda till små börser. Hade dock glömt att ta med namntags, så sista sömmen fick jag sy hemma (först ikväll blev det tillfälle).

Bra size för i-phone och som mini-plånbok.
Och så några ytterligare Picnic-block från Scrapbasket sensation boken. Tyvärr är själva boken på villovägar. Den bör finnas någonstans i vårt enorma hus (not) men jag har letat på de flesta ställen jag kan komma på utan resultat. Konstigt det där, hur vissa grejer har en tendens att försvinna på en relativt liten begränsad yta. Nej, tacka vet jag mobilen som ialla fall går att ringa till. Sålänge den är laddad och inte på tystfunktion i alla fall...
Bali pop på väg att bli PicNic-quilt.
Är på gång att sy månadens vandrande block, som denna gång var en riktig utmaning för mig tygmässigt. Jag tackar min lyckliga stjärna att vänliga sy(ber)vänner ställt upp och rotat i sina gömmor. Tusen tack!!!
Kram Jenny