söndag 16 oktober 2011

Rutor en masse och en hund

Veckan som gick, kom en släng av influensan. Inte vår nya lille dagispojke (peppar, peppar) men väl hans mamma. Sänkt i tre dagar. Inte kul. Nu har jag vilat upp mig i helgen och t o m fått sytt några grejer:

Sudokutäcket klart. Lukkekanten påsydd med maskin och i helgen handsydde jag ner de delar som maskinen missat... Tvättat och lite lätt pressat, så nu ska vi bara slå in det och överlämna till lille GB, snart 2 månader.
Turkos fleece på baksidan.
Rutorna skars 4½" och mellanremsorna ca 5 cm.
Färdigt mått ca 105 x 105 cm. Perfekt för lek, gos, kojor och picnics.
Fick finfina scraps av Maja för ett tag sen. Jag var bara tvungen att skära lite med en gång och sy ihop lite hur som. Så här såg det ut då: 
 

Och nu har jag kompletterat med lite fler tyg och nu ser det ut så här:


Det ska nog får grön eller turkos bård, fleecebaksida och bli ett lektäcke.
För ett tag sen provsydde jag ett hundblock enligt ett mönster jag fått som bonus (jag tror pga av att jag prenumererade på en amerikansk quilttidning, men är osäker). Det består av 9 st hundar och öronen är "3D". Lite kul. En hel bonad blir kanske too much, men en kudde kanske? Ögonen kom på i dag och visst ser den ut som den tigger vid bordet?? Inte världens tuffaste hund direkt. På mönstret ser de likadana ut, fast jag uppfattar dem inte som så räddhågsna. Får kolla över ögonen, om man kan jobba lite med dem.
Kuddstart? Ca 12x9".
Ska sy ett docktäcke till dagis. Tygerna från senaste inköpet hos Lapptäcksverkstan blir bra tyckte jag (och så låg de ju så lämpligt framme på strykbrädan...).
Gulliga men inte toktjejigt. Tänkte köra detta mönster med enkla rutor som ändå blir nåt. Men först ska jag sy födelsedagsblock till M, som vill ha fjärilstema. Hmmm... Bäst att sätta igång.

Kram Jenny
PS - Jag har blivit kassare på att kommentera era bloggar. Jag läser det mesta, men orkar inte alltid med den tidskrävande kommentar-processen. Men ibland så!

7 kommentarer:

 1. Härliga färgglada quiltar,,fina var och en på sitt sätt.krya på dig!kramar från Varberg

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte skicka ut en efterlysning på dig, men förstår!
  Har man små barn, man och jobb så finns det inga garantier på att man ska hinna en massa annat!
  Kul att se att du fortfarande syr iaf!
  Dina kommentarer är välkomna när du hinner.
  För tillfället blir jag glad över att se vilka vackra saker du skapar av sånt som bara blivit liggande hemma i Paradiset.
  OCH du skulle bara veta vad trevligt jag och Bettan hade när vi plockade ut scrapsen ur mina lådor till dig!
  Har bara en fråga; varför blir inte mina scraps lika snygga arbeten hemma hos mig?;-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Wow så fina skaer du gjort. !
  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Vilka glad-täcken du syr och hunden är ett bonusmönster, har inte tänkt på att ögonen stirrar förut men det har du rätt i.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka härligt glada täcken du sytt!!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 6. Härligt lek o gos täcke!! kram Veronica

  SvaraRadera