måndag 31 mars 2014

Den lilla lila

Med lila tråd i maskinen efter pyttetäcket passade det bra att färdigställa den lilla lila regnbågsbörsen. Som vanligt 2" rutor. Idag sken solen igen - härligt. Men svårt att fotografera. Speciellt med mobilen... 
Lila rutor från här och där
Blommor, snirklar och fladdermus. 
Eftersom det är måndag länkar jag till Evaj's Visa & Berätta. Och kanske kan jag inspirera någon. Vill ni se fler små "regnbågsbörser" finns de här och här och här och här

Eva Bambisyr firar inte bara Visa&Berätta-måndag. Hon har även jubileum med smått fantastiska 1.200 inlägg och 360.000 besök på denna inspirerande sida med en outtröttlig inspiratör och ambassadör i quilt-sverige och även utanför. Var med och tävla om scraps! 

fredag 28 mars 2014

Pytteprocess och datatips

Idag har vi haft värsta vårvädret här; 16 grader, sol och mycket måttligt med vind. Härligt! Inte dumt att vara föräldraledig såna här dagar. Vi har hängt på lekplats med kompisar och ätit lunch och fikat ute. Nu vill man ju bara att detta ska hålla i sig heeela våren :-) Passade på att fotografera lite på altanen (fast när den var i skugga). 

Först ut det färdiga lila pyttetäcket. Hittade en jättefin flanellbaksida som passade bra i färger på Tyglagret i Kållered. Det var ganska dyrt och dessutom otrevlig personal så det dröjer nog tills jag åker dit igen. Men fint blev det på täcket i alla fall :-) 
Färdigt lila pyttetäcke och lille O 11 månader.
Och så har toppen till pakettäcket blivit klart. Detta är tänkt att bli mitt indigo pyttetäcke. Svår färg att få fatt i. Vissa tyger är mer indigo än andra. Men på det stora hela får det funka. 
Paket på sidan. Vete 17 hur jag lyckas få bilden upprätt,
jag gav upp efter 5 försök... 
Till sist vill jag dela med mig av tipset för att slippa alla jobbiga spammail som jag fick av Birgitta i Gävle med bloggen Giggis liv och lappar
 "Prova att ändra från från att alla kan skriva i din gästbok till "Open ID". Jag gjorde så och då slapp jag alla Spam, samtidigt som besökarna slipper ordverifieringen som är så trist."
Efter att ha ändrat så har det inte kommit ett enda knasmail om kommentarer på bloggen. Och jag håller med om att ordverifiering är trist. Tack Birgitta!! 
PS - oj, tack för update igen Birgitta. Nu har jag tagit bort ordverifieringen... Håller tummarna att dummailen håller sig borta. 

Trevlig helg! Jag ska testa pulled pork fast på lamm. Verkar mums. Hoppas gästerna tycker det samma. 

onsdag 5 mars 2014

Kaffe paket

Provar ett block som funnits på "prova-nåndag-listan" ett bra tag. Presenter eller kanske snarare paket. Det finns massor av gratismönster här. Jag valde detta från Red Rooster Quilt men jag ändrade till lite mindre mått 
(Kom i håg mått: flygande gäss 3 1/2" x 2" med 2" lappar. Snöre 1 1/2", paket 3", båda 5 1/2 " höga. )
Suddigt värre från mobilen, men så slipper ni
se alla trådar på designväggen också :-) 
I helgen var det Symässa på Kviberg här i stan. Lite tyg fick följa med hem, såklart. Väl hemma insåg jag att det mest blivit Kaffe Fassett i liknande färger. Härliga! 
Kaffe i en av sina bästa former. 
Och apropå kaffe och paket så är ett annat projekt på nån-dag-så-listan att sy en väska av kaffepåsar. Samlade som bara den för några år sen och hade även svärmor till att samla till mig. Och där ligger de nu och väntar. Känns inte längre så akut att prova. Fortsätter att sy andra paket tror jag nog. 

Två andra tyg och ett mönster på söt fågel-nesse. 
Ser att flera ändrat till sånt där kod-läsning för att kommentera på sina bloggar. Tror tyvärr jag får göra det samma. Blir trött på alla knasmail som kommer med nonsenskommentarer. Men inte idag. Än går det enkelt att kommentera om du har lust :-)