onsdag 15 maj 2013

Stuvade stuvar

Mitt andra Tradera fynd har kommit till rätta. Det var ett lila stuvpaket med ugglor och prickar. Någon (typ KM) hade stuvat undan brevet på något fiffigt ställe när jag var på BB, men nu är det framstuvat och bitarna bortstuvade igen i scrapslådan. Lila är inte någon favvofärg för mig, men alltid bra att fylla på förrådet. 
Ugglor och prickar - som hittat! 
Har faktiskt fått sytt några sömmar också. Skötbordet som står bredvid badkaret har mest fungerat som extrahylla de senaste åren och har stått intill väggen. Nu får det tjänstgöra som skötbord igen och stå med kortsidan mot väggen. Det befinner sig därmed i akut skvätt-risk-läge då storebror är en super-badare av rang. För att skydda handdukar och kläder som ligger på hyllorna har jag skapat ett stänkskydd av en stuvbit vaxduk från Stoff&Stil samt några bomullsband. Inte så avancerat, inte så skitsnyggt men fungerar riktigt bra! Ytterligare ett bevis på att "bra att ha köp" faktiskt kan komma till användning :-) 
Prickigt stänkskydd av vaxduk från
"kan säkert komma till användning någon gång-lagret". 

torsdag 2 maj 2013

Vinbär och nytillskott

Förra veckan startade min föräldraledighet och bl a förnyade jag mitt konto på Tradera som legat inaktivt länge. Vann ett favorittyg med röda vinbär. Jag har (hade) en stor bit sedan tidigare, en fd gardin som jag fyndat på Köp-byt-sälj-träff med Lapphexorna. Nu har jag fyllt på förrådet med en dryg halvmeter till. Prismässigt inte samma fynd som tidigare, men jag gillar det verkligen skarpt.
Ulla Åström har designat.
Annat nytt sen sist är att vi blivit en till i familjen! Lillebror Olle kom i lördags 27 april. Vi hade ett planerat snitt på Valborg men Olle ville annat. Vattnet gick så det var bara att åka till Varbergs sjukhus istället för till konfirmation. Allt gick bra, trots en hel del drama vid själva förlossningen. Han låg på tvären och var stor och det i kombo med värkar och lite fostervatten gjorde att han var svår att få ut. Förlossningsläkaren slet och svor på andra sidan "tältduken" och när de väl fick ut honom rusade de ut med honom till en barnläkare. Det var verkligen långa minuter innan min man kom tillbaka och berättade att allt var bra. Puh så skönt!
Världens finaste lillebror - bor hos oss!
Nu e vi hemma sen ett dygn och nästa kapitel i livet har startat. Storebror är jättegullig mot lillbrorsan så här långt! Fast när Olle skrikit en stund igår konstaterade han -Nu har jag tröttnat på det här! Jo jo, nytt kapitel för oss alla alltså :-)

Syrummet lär väl stå oanvänt ett tag nu, men tänka på tyg kan man ju alltid. Har ett till Tradera-fynd på väg. Kommer inte fullt ihåg vad det var.... men tror bestämt det var scraps av något slag. Återkommer!

Kram Jenny