söndag 27 januari 2013

Kur-söndag och dragningslista

I dag är det en riktigt bra kur-söndag. Vädret ute består av några få minusgrader men det är ändå kallt och ruggigt. Jag dras med en förkylning sedan en dryg vecka med riktigt jobbig gubbhosta. I veckan har det varit mycket jobb, konferens med många presentationer och lite nattsömn eftersom hostan håller mig vaken. Så jag är matt och hes och har begränsade möjligheter att ta starka dundermediciner eftersom jag är gravid. Så en kur-söndag är precis vad jag behöver!! Vad passar bättre än att vara inne och kura och kurera sig så länge möjligheten finns? KM och sonen har tagit en promenad till miljöstationen och lite senare idag är det fackelvandring med sonens förskola. Jag sparar mig till den senare. En kortare promenad i 3-åringstempo ska jag nog klara av :-) 

Har nu dragit vinnare i min ge-bort. Tack för alla kommentarer! Extra kul med många nya bekantskaper från vårt grannland i väster. Vinnare blev: 

Anita Knutsen - vinner bunt nr 2
Edny sine puslerier - vinner bunt nr 3
Gunilla - vinner bunt nr 1
Maja - vinner bunt nr 4

Har redan Majas adress men ni andra får gärna maila er adress till jenny.ulrika at gmail.com. 

Scraps är alltid aktuellt i mina sytankar och nu även i mitt syrum. Så här långt har jag kommit so far. Perfekt som "inemellan-projekt" och mellanlappar. Gäller ju bara att man har lite att sy så det blir "inemellan-lappar-tillfällen", för att komma någon vart :-) 

Kram Jenny

lördag 19 januari 2013

Premiär och Jubileum! Vinn tyg

Igår var det nypremiär i syrummet! Maskinen som inte blivit uppackad sen min förra syträff, i mitten på november, fick återigen komma upp och lufta sig. Sydde jag nåt nödvändigt? Något som jag verkligen skulle vilja få klart? Av tyger jag längtat efter att sy med? Avslutade något UFO? Nej, jag testade ett mönster från en tidning med "fultyger"/scraps som jag verkligen inte vill ha själv, och inte känner jag någon som jag tror det skulle passa till heller. Men kul var det och så här såg det ut på min designvägg i förmiddags. Ikväll har jag fortsatt så smått och målet är att ha toppen klar innan sänggång. 
Stora scraps (köpta, bytta, fådda) har kommit till användning i detta testprojekt. 
Rutor 3½" resp 2" är allt som behövs. Sen är det bra att ha det hela på designvägg eller liknande när det ska sys ihop. Annars hade nog spetsarna kommit lite hur som. Mönstret hittade jag i en av mina nya prenumerationstidningar. 
En av väldigt få gånger jag sytt från en tidning! 
Jag har haft som tradition att ha någon typ av ge-bort i samband med var 50:e inlägg här på bloggen. Nu har jag passerat 200-inläggsjubileet med råge (detta är inlägg nr 210) men bättre sent än aldrig. Jag har rotat i tyglådorna och fått ihop 4 vinster med 3 tyger i varje. Hur mycket tyg varierar. Några helt nya 30cm-bitar som inte är tvättade, några är det tagit på lite här och där. För att vara med och tävla gör du som vanligt här: 

1) kommentera ger en lott. Berätta gärna om ditt närmaste PIMM (project in mind) så får vi andra lite inspiration.
2) berätta och länka till denna ge-bort från din blogg - ytterligare en lott. 

Vinnare drar jag på lördag 26/1 efter kl 15. Har du någon favvo-tyg-hög om du skulle vinna, kan du gärna ange detta i din kommentar. 

Tygbunt nr 1. Guld i alla tre. 
Nr 2. Ladugårdsvägg, bondgårdsdjur och lite blommig bondromantik. Nr 3. Tilda, en bit som inköpts för att vara "grå-blå" i ett byte
(men aldrig använts) och så lite vårliga prickar. 
Nr 4. Lite barnsliga mönster i olika form.
Blommor, fåglar, katter och fiskar. 


Kul att du läser min blogg! Hoppas många vill vara med i utlottningen. Lycka till! 
Kram Jenny

söndag 6 januari 2013

Scrapstips - kassakvitton

Scraps verkar vara extra poppis så här års. (inte minst hos Maja som gör underbara "Scrappy-Trip Around the World"). Personligen gillar jag scraps skarpt året om. Kom att tänka på sk Kassakvitton, som det var ett tag sen jag sydde. Jag sparar dock scraps i lagom size i en särskild låda för kommande sömnad. Dagens inlägg blir en påminnelse om detta beroendeframkallande sätt att göra nytta av småbitar. Till mig själv och kanske kan jag inspirera någon? 

Här har jag gjort en enkel beskrivning på hur man syr. 

Och nedan några inspirationsbilder på pyttetäcken som är gjorda av just kassakvitton. 

Kram Jenny

fredag 4 januari 2013

Handquiltning pågår

Handquiltning har jag inte ägnat mig mycket åt i mina dar. Nu är jag klar med ena sidan och har markerat linjer på nästa. Bara resten kvar, alltså:-). För att få till kanterna på resp sida delade man helt enkelt på två av hexagonraderna. Tyg- och mall-effektivt! 
Ena handquiltad, den andra nyss mackad och ritat linjer. 
Närbild på mina ränder, två i varje färg. 

Kram Jenny