lördag 27 oktober 2012

Inte en tanke på tyg

Sy- och inspirationsmässa på Kviberg. Jag gjorde ett halsband, köpte handledsvärmare, garn (!!) och stickor för att komma igång med ett sånt där restgarns-lapptäcke, traktor-tygmärke och fika. Jag, som annars alltid tycker det är dags att fylla på tygförrådet, tittade knappt åt tygmontrarna denna gång. Kan bero på att jag nyss var på Syfestival i Borås och tygförsäljning hos Lapphexorna. Eller att min nyinköpta byrå för tygförvaring visade sig rymma bara drygt hälften av alla bitar jag skulle vilja. Hur som helst - en trevlig dag trots total avsaknad av tygtankar.
Kram Jenny

fredag 26 oktober 2012

Lite post

Enda någotsånär syrelaterade för närvarande var post häromdan. Jag hoppade på prenumerationstillbud på 2 amerikanska tidningar för ett bra tag sen nu. Och nu kom alltså det första numret av den ena; Mc Call's Quilting. Inget riktigt som föll mig i smaken i detta nummer. Håller tummarna att andra tidningen (vilken titel det nu var) blir snäppet bättre :-) Alltid kul med lite post av detta slag! Omväxling till alla fönsterkuvert o dyl.

Kram Jenny

torsdag 18 oktober 2012

Lapphexornas Jublieumsutställning 4-25 november

I år fyller Lapphexorna 25 år. Detta firas på många sätt. Bl a med en jubileumsutställning. Start 4 november kl 13 och håller sen på till 25 november. Hoppas du har möjlighet att besöka oss! Fina lotterier och mycket att kolla på utlovas. Bl a visas årets utmaningar; sy ett stycke 25x25 cm som beskriver dig själv som Lapphexa. Bilden på affischen nedan är litet smakprov från några av tolkningarna. Min får ni se i Surte!
Surte ligger strax norr om Göteborg utmed riksväg 45. Öppet tisdag -fredag 11-15 och söndag 12-15. Vernissage 4 november kl 13:00 (då är bl a jag där :-)). Kafé finns i muséet. 
Buss 403 från Nils Ericsonterminalen. Adress: Kvarnvägen 6, Surte. 

Varmt välkomna!!söndag 14 oktober 2012

Sommar + däck

På Lapphexornas köp, byt och sälj i våras blev jag med (bl a) en liten hög med somriga breda remsor, ca 40 x 10 cm. Nu har jag delat dem på tre, lagt till några extratyger och satt upp på designväggen i tegelstensmönster. .
Lite mörkt ljus, lite mer somrigt i verkligheten. 
De får vänta lite på att bli ihopsydda, eftersom maskinen (och jag) är inställda på hjulapplikations-fast-syning - eller vad det kan heta.  Bilquilten är quiltad och nu återstår alltså en himlans massa hjul innan det är dags för renskärning och lukkekant. Ett tag kvar till 3-årsdagen, så än håller tidsplanen. 
2 av 13 däck. Applikation pågår. Är glad för min
"lyft-pressafoten-med-knät-pinne" på maskinen. Himla fiffigt tillbehör! 
Önskar er en riktigt bra vecka!
Kram Jenny


fredag 5 oktober 2012

Prickiga orsaker

Månadsträff med Lapphexorna ikväll och tre quiltbutiker var där. Inte för att tygbrist är ett av mina problem och inte för att det vimlar av plats att förvara, utan av bl a prickiga orsaker blev det lite handlat. Man måste ju stötta de svenska quiltbutikerna :-)
Kram Jenny som laddar för att quilta biltäcke i helgen - håll tummarna!