söndag 30 september 2012

Kul gul och lite annat

Syfestival i Borås i helgen och syrran och jag var där. Inte jättemycket sy, men tillräckligt för att göra av med alla mina kontanter jag tagit ut för ändamålet. Nej, inte helt sant, hade faktiskt 16:- kvar när jag kom hem. När jag skulle fota mina inköp och la med ett gult fynd jag gjorde för ett tag sen, insåg jag att det blivit mycket gult det senaste. Gul är kul, inte sant? Batikbitarna passar nog bra till ett av mina nio-rutor-vandrande-block-byten som jag får tillbaka i december. Tror jag, det var ju snart ett år sen jag såg det senast och vad som hänt på vägen ska bli så spännande att se. 
En gul dryg meter inköpt för ett tag sen på Tygkällaren i Kållered, en ny gul meter +
halloween tyg + lila m prickar från Mias quiltbod. Två halvmeter balibatik och
tre 30-cm-are från Happy Quilt. Gröna trådrullar till bilquilten. 

Jättesöta band som jag inte kunde låta bli.
Kommer säkert till någon användning någon gång. 

Lite övriga bra-att-ha-inköp; tröja till John, set för att göra ett
vånings-kak-fat av gamla tallrikar, en påse säkerhetsögon till ev
egentillverkade djur etc och ett par örhängen för endast 25:-
Nu till annat, inte riktigt lika lustfyllt; betala räkningar. 
Kram Jenny

lördag 22 september 2012

Alex flyttar in

Min nya tygförvaring - Vika Alex med rötter i Småland - fick inte riktigt plats på höjden där jag tänkt (glömde visst att mäta) men nu har den fått en tillfällig (?) plats som verkar bra. Sista skruvarna och stuvning av tygbitar sparar jag tills en annan dag. Även att ta tag i resten av skriv/sybordet/rummet. :-)
Trevlig helg!
Kram Jenny
Har höga förhoppningar om att detta blir en bra tygförvaring! 
Bara resten kvar.... 

söndag 16 september 2012

Syrror

Personligen tycker jag att alla borde ha en syrra. Min är världens bästa! Om systrar är Blommor i livets trädgård? Tja, varför inte?

Kram Jenny
Ett par från NPNT är färdigbroderat. 

tisdag 11 september 2012

Knäppa knappar

När andra samlade inspiration, shoppade loss och allmänt investerade i Quiltköping unnade jag mig en ny tygförvaringsbyrå från IKEA (fortfarande i sitt platta paket men jag tror det blir jättebra!) och en näve reaknappar (5:-). Helger kan se olika ut helt enkelt :-) Nu ska jag kolla in lite bloggar för att få en glimt från Quiltköping.
Kram Jenny

fredag 7 september 2012

Vad är väl en bal på slottet?

Idag startar Quiltköping i fina Lidköping. Men jag stannar hemma. Hade förstås varit kul att besöka denna happening som äger rum varannat år. Men det känns också helt OK att stanna hemma. Jag har varit ute och flängt senaste tiden och denna helg är det KMs tur att åka på golfhelg. Så jag och J har haft fredagsmys själva. Riktigt mysigt var det! Och nu lite tid i syrummet. Sydde klart månadens vandrande block i veckan, i övrigt har det inte hänt mycket där. 

Har fått klart textdelen till ett NPNT-block. Och idag till Nicke Nyfiken blev det några lockar på en syster :-) Så typ 2050 kanske den är klar. Trevligt med lite broderi emellanåt, men varför skynda? Såg att jag sydde bild-biten 2010. Jojo, denna BOM lär räcka länge :-) 

Önskar alla en trevlig helg! I Quiltköping - or wherever you are!
Kram Jenny