tisdag 31 juli 2012

Måttanpassat

Sådär, nu har jag fått ordnat till måtten så att det gick att sy ihop duktoppen. Och fotat i SOLSKEN - kors i taket! För en kvart sen åskade det och var kolsvart himmel. Aprilväder på julis sista dag. 
Färdig quilttopp, tror jag. Startade första stjärnan för 2 år sen!!
Har dock bara sytt då och då på quiltträffar. 
 Duken är sydd enligt ett Schnibbles mönster som heter Good Furtune. Tanken är att utgå från en charmpack, men jag har skurit från tygförrådet. Enligt mönstret ska det vara en bård till och en kant, men jag funderar på att avsluta redan nu. Tror det blir bättre storlek för min del; 70x70 cm.
 Kram Jenny

tisdag 24 juli 2012

På gång. Och inte.

Har blivit riktigt bra på att ha semester! Skönt att jag har halva kvar. 

Hattar runt lite bland syprojekten. Två steg fram och sen ett gupp och då stopp. Gardin till Johns rum; har börjat projekt förlängning och pausat nånstans i mitten (nej, det är nog bara 30% klart) i väntan på att jag ska ta tag i att leta upp baksidestyg. 

Stjärnan från häromdagen har fått alla spetsar fastsydda nu och kantremsa. Men det passar inte riktigt i mått med övriga delar... Ska ta nya tag nån dag när blodsockernivån och inspirationen är den rätta. 
Oj vad trist det såg ut på mobilbild. Finare i verkligheten tycker jag nog.
Får fota i bättre ljus och med riktig kamera nästa gång. 

Har börjat sy ihop Picnic quilten (mönster från Scrapbasket Sensations). 54 block och det blir 6 st "niorutor". Ser bra ut! 
Nej, jag har inte fotat i badrummet. Vi har vitt golv i hallen... 
Idag startade jag även ett nytt scrapprojekt. Såg en julquilt här och blev lite sugen på att ha det som "emellanvarven-projekt". 2" lappar är utgångspunkten. Ännu består mitt arbete av två block à 3½", så en bit kvar...
Kanske ska jag satsa fullt på färgglada tyger, då blir
dessa 2 provlappar och mitt arbete består då av hittills noll block :-) 
Hoppas på lite badliv kommande dagar - prognosen ser bättre ut än på länge :-) 
Kram Jenny

torsdag 19 juli 2012

Tänka efter före?

Igår var jag på sydag hela långa dagen, ända till sena kvällen. Kul att få hänga med andra syisar och att ha så mycket sammanhängande sytid! Inte minst tack vare utomordentlig köksservice.


Jag sydde lite blandade grejer, bl a fick jag till några nya stjärnor på mitt långsamt gående dukprojekt. En ruta kom lite på sniskan, pga att den var felskuren (av undertecknad) så idag skulle jag lite duktigt och lätt sprätta bort den och sy dit en ny. Men hallå!! Vad hände med simultankapaciteten? Är den bara en myt? Väl bortsprättat visade det sig vara fel block... Man kanske inte ska baka sockerkaka med en liten sockerbagare, kolla lite film, hänga tvätt o sprätta samtidigt? Eller så får man se det positivt (apropå en av gårdagens diskussioner); det går åt väldigt lite tyg per sytimme på detta sätt. Eller var det det som var negativt?? Hursomhelst; bara att ladda om med sockerkaksfika :-)
Kram Jenny

måndag 16 juli 2012

Djurstatus

Djurhexagonerna har fått lite omtanke. Efter två kvällars TV-tittande så är nu alla kantbitars tråckeltråd borta, mallarna utplockade och ny tråckeltråd på plats för att hålla alla vik i schack. Limsprayat fast hela paketet på bakgrundstyg (mitt favvogröna). Tror jag ska ha polarfleece på baksidan. Men den ligger ute i min tygförvaring i garaget och nu är det mörkt och blåsigt, så det får bli imorgon eller annan dag. To be continued...
Status 2012-07-16. Börjar arta sig. 
Kram Jenny

lördag 14 juli 2012

Semester, sol o sy

Semestern har börjat och första veckan tillbringades på Kreta. Vi hade en superhärlig vecka i lugna mysiga Kissamos med massa bad i hav o pool, sol, grekisk sallad och bara-vara-tid. Så nu är semesterpulsen lugn o fin och solgenen har fått sitt för ett litet tag. Från 39 grader till 17 inom loppet av några timmar känns OK bara det blir lite svensk sommarsol om ett tag!

Igår kväll när resdammet var bortduschat o tapper men trött liten reskille somnat, blev det tid att bota värsta syabstinensen. Månadens vandrande block syddes och så sydde jag ihop de blå crazy log cabin blocken till en liten topp. De började jag sy efter en kväll med köp & byt hos Lapphexorna. Jag fick med mig lite scraps hem (bl.a. blå remsor) och hade sett ett så fint blått täcke på Visa&berätta. Satte mig och brännsydde lite grann o har gjort så då o då när andan flugit på. Inte mätt o synkat, utan bara sytt på. För någon som uppskattar ordning, reda och perfekt matchning är detta väl rena mardrömmen, men jag gillar dem :-) Hade kul på vägen, som sagt.

På onsdag ska jag på sydag. Ska bli kul! Fast när syabstinensen får sig en rejäl återställare blir det värre med ambivalensen... Vad ska jag packa ner, nu när det blir massa sammanhängande sytid?? IAlltid är det nåt!

Sommarkramar Jenny