söndag 24 juni 2012

Regnbåge på gång


Blev lite inspirerad av alla regnbågsquiltar bl a av Evaj och faktiskt av min egen lilla mininesse (jag vet, lite navelskåderi-varning där) och har börjat på en regnbågsskara. Det gick hyfsat lätt att få ihop alla toppar från 2"-scrapshögen. Tills jag kom till Indigo. -Tänk jeans, har jag läst någonstans. Det gjorde jag men när jag tittar på resultatet, längst till höger, känns den mest blå.
Lite suddig bild från mobilen, men ni fattar principen...
Bildgooglade lite och hittade 3 tyger i stashen som nog kan platsa under epitetet Indigo. Det fick bli lite annan design på denna variant.

Idag har de blivit "mackade" med dukvadd och fodertyg. Övermataren är monterad, så dags att hinna med några ytterligare steg innan det blir alltför mycket söndag.
Kram Jenny

lördag 16 juni 2012

I rosens namn

Lapphexornas utställning I rosens namn invigdes idag. I Palmhuset i Trädgårdföreningen mitt i centrala Göteborg hänger alstren i en härlig miljö. Pågår fram till 1juli. Palmhuset är öppet dagligen kl 10-20. Missa inte!!


Bilden visar det första som möter en utanför; mängder av rosor (15x15 cm) sydda av massa Lapphexor, arrangerade i ett armeringsjärn.


Kram Jenny

söndag 10 juni 2012

Knopar o knutar

Idag har vi förberett båtplatsen för sjösättning. Inte för att vädret lockar till badturer med vår lilla motorbåt, men en dag vänder vinden och då gäller det att vara beredd. Jag fick praktisera det dubbla halvslaget. Pålsteken glömmer jag av efter varje säsong men dubbla halvslaget är jag familjemästare på.

Hemma fick jag öva dubbelknut. Måste erkänna att jag fick kassera några kärringknutar innan det blev som det skulle. Och då hade jag knutit ihop fel handtag med varandra. Nåväl, skönt att det inte handlade om någon kritisk tilläggning till havs.

Färgglad kasse av Brandon Mably-tyger + grönt + IKEA-foder:-)
Min version av scrapsutmaningen från Maja är klar. Det blev en väska eller det kanske heter kasse. Sydd efter mönster i min nya bok; Bags. Scrapsen skar jag i remsor i olika bredd, sydde ihop och det blev till två lika breda stycken som fick såklart fick hedersplats på väskan. Knasiga sprakande tyger som blev bra ihop tycker jag. Foder är ett favvo-IKEA-tyg som tyvärr inte finns i sortimentet längre. Sen typ 8 år tillbaka...
Mått ca 38 cm bred och 31 cm hög (exkl handtagen).
Tack Maja för kul utmaning! Nu har jag sytt mitt livs andra väska. Och boken inspirerar till fler.

Skepp ohoj!
Kram Jenny

PS- höll på att glömma : lite fynd från Lapptäcksverkstan som har stor rea inför sommarens renovering. Passa på! /DS

lördag 2 juni 2012

Kökshexagoner 2.0

Nu är köksbordet röjt så att nya duken får plats. Den har redan hunnit få lite köttfärssås på sig så allt är som det ska.
Ha en härlig lördagskväll!
Kram Jenny