lördag 29 oktober 2011

Mässrapport

Trevligt med symässa! Stod och satt i Lapphexornas monter ett par timmar. Riktigt mycket folk och vi fick också fyra nya medlemmar under vårt pass. Lite sytt blev det också. Började på mina hexagonmallar som är 3½" rakt över. Tanken är att de ska bli en liten duk till köksbordet. När Djurhexagonerna är klara.
Dagens resultat.
Lite inköp blev det också. Såklart!
Billiga band. 4 för 20:-.
Bra att ha om jag får för mig att sy fler "flaggspel".
Gulletyger från Lapptäcksverkstan.
Kolla in de söta sockarna i mitten!
Sött som socker.
Och apropå sött, så åkte jag vägen om Quiltstudion på hemvägen. Där höll Pia öppet och på plats fanns även nya fina dottern, 5 veckor. Bedårande!! Lite tyginköp blev det också. Vissa med 70% rabatt!
En meter av det turkosa och så tre 30cm-bitar.
Allt till bra-att-ha-högen (eller berget kanske är en bättre benämning).

Lite annorlunda tyg med 4 mönster och biljettremsor.Kram Jenny

fredag 28 oktober 2011

A total mess?

Efter en rörig men kul arbetsvecka är det extra skönt med fredag. Imorgon blir det Symässa för min del. Kul! Det är dags för höstens mässa i Kviberg och jag ska börja med ett pass i Lapphexornas monter. Sen blir det fri shopping så länge slantarna räcker. Kanske ses vi?

M har fyllt år och hennes fjärilsönskning blev så här från mig:
3D fjärilar à la Marie Textilias mönster i FQ för ett tag sen.
Broderade känselspröt. Lapparna till fjärilsvingar 2x2".
Strax lite välbehövlig skönhetssömn. Hoppas den ger effekt!
Kram Jenny

tisdag 25 oktober 2011

Tidningsvinnare

Random.org har gjort sitt! Senaste numret av Quilters Newsletter går till Anki och julinumret hamnar hos Doris. Hoppas ni får glädje av tidningarna!
Snart på väg till sina nya ägarinnor. Enjoy!
Kram Jenny

PS. Oktober är den rosa månaden. Imorgon ska jag till Rosa Bandet-galan i Norrköping. Oavsett vad man tycker om galor, så kom gärna ihåg att skänka en slant till forskningen! /DS

söndag 23 oktober 2011

Inspiration bortskänkes?

Idag har vi firat Farmor 92 år! Hurra hurra hurra hurra!!!

Lite sytt i helgen också. Först ut pyttepytte-topp. Ett docktäcke till dagis. Väldigt skarpt ljus från blixten ger inte riktigt rättvisa, eller så är det just det det gör...
Docktäcketopp. Kanske lite väl långt?
Får ta och mäta på dagis i veckan.
 Och så har jag sytt vidare på de bruna scrapsen jag till slut gav mig på härom helgen på Scrapsdagen. Efter att ha sytt i väldig färgsprak (en kvinna sa vid strykbordet: "jaja, man kan ju sy ihop vad som helst". Helt rätt!!) tyckte jag att det fanns väldigt mycket brunt kvar på scrapsbordet. Vi får se vad det blir.
Massor av nyanser av brunt.
I fredags fick jag två quilttidningar i lådan. Jag nappade på ett erbjudande för ett tag sen att få både Love of Quilting och Quilters Newsletter för ett väldigt fördelaktigt pris ett år. Verkligen trevligt med den typen av post. I Love of Quilting kan jag hitta en del för mig, men Quilters Newsletter är ärligt talat inte alls min grej. En hel del artquilts och mycket artiklar och ännu har jag inte gått igång på ett enda mönster. Smaken är som bekant delad, så kanske är det någon av er andra som vill ha ett nummer av tidningen? Just nu hittade jag bara två: det senaste Oct/Nov och så June/July. Skriv en kommentar så skickar jag. Är ni flera som är intresserade blir det lottning på tisdag kväll. Ange om du vill ha ett specifikt nummer eller är intresserad av båda.
Juninumret till vänster och senaste till höger.
Kram Jenny

PS - Hittade kul och välgörande idé här: var med och sy en lapprad för välgörenhet:  http://www.kiiromi.se/2011/10/lappar-for-de-fattiga.html

söndag 16 oktober 2011

Rutor en masse och en hund

Veckan som gick, kom en släng av influensan. Inte vår nya lille dagispojke (peppar, peppar) men väl hans mamma. Sänkt i tre dagar. Inte kul. Nu har jag vilat upp mig i helgen och t o m fått sytt några grejer:

Sudokutäcket klart. Lukkekanten påsydd med maskin och i helgen handsydde jag ner de delar som maskinen missat... Tvättat och lite lätt pressat, så nu ska vi bara slå in det och överlämna till lille GB, snart 2 månader.
Turkos fleece på baksidan.
Rutorna skars 4½" och mellanremsorna ca 5 cm.
Färdigt mått ca 105 x 105 cm. Perfekt för lek, gos, kojor och picnics.
Fick finfina scraps av Maja för ett tag sen. Jag var bara tvungen att skära lite med en gång och sy ihop lite hur som. Så här såg det ut då: 
 

Och nu har jag kompletterat med lite fler tyg och nu ser det ut så här:


Det ska nog får grön eller turkos bård, fleecebaksida och bli ett lektäcke.
För ett tag sen provsydde jag ett hundblock enligt ett mönster jag fått som bonus (jag tror pga av att jag prenumererade på en amerikansk quilttidning, men är osäker). Det består av 9 st hundar och öronen är "3D". Lite kul. En hel bonad blir kanske too much, men en kudde kanske? Ögonen kom på i dag och visst ser den ut som den tigger vid bordet?? Inte världens tuffaste hund direkt. På mönstret ser de likadana ut, fast jag uppfattar dem inte som så räddhågsna. Får kolla över ögonen, om man kan jobba lite med dem.
Kuddstart? Ca 12x9".
Ska sy ett docktäcke till dagis. Tygerna från senaste inköpet hos Lapptäcksverkstan blir bra tyckte jag (och så låg de ju så lämpligt framme på strykbrädan...).
Gulliga men inte toktjejigt. Tänkte köra detta mönster med enkla rutor som ändå blir nåt. Men först ska jag sy födelsedagsblock till M, som vill ha fjärilstema. Hmmm... Bäst att sätta igång.

Kram Jenny
PS - Jag har blivit kassare på att kommentera era bloggar. Jag läser det mesta, men orkar inte alltid med den tidskrävande kommentar-processen. Men ibland så!

söndag 2 oktober 2011

Scrappig söndag

Idag har jag varit på trevlig scrapsdag med Rutan. Man tar med sig scraps och tyger man inte vill ha och lägger på ett gemensamt bord, sen får man ta av de andras tyger. Kul och bra hjärngympa.

I Majas och Evas trädgårdsutmaning förra året sydde jag en liten platt necessär/börs.
Lillbörsen är hur användbar som helst.
Ca 10 x 12 cm, så får Iphonen plats.
Den har visat sig vara i ett alldeles förträffligt användbart format. Iphonen får plats, bra att ha grejer, som börs om man har liten handväska mm mm. Så nu tänkte jag fylla på förrådet med sådana börser.
Scrapsfynd ska bli minibörser.
Vi höll till i en lokal alldelses bredvid Lapptäcksverkstan, så givetvis blev det ett besök där med. Lite bra att ha tyger och så en mängd kap från fyndhyllan. 
Ett axplock av EwaLisas fina tyger bor hos mig nu.

Från fyndhyllan. Bl a flanell till pyttetäckebaksida
och djurmönster till dagispyssel.
Nu ska jag kolla till bullarna i ugnen. Kanelbullens dag på tisdag. Jag är redo!
Kram Jenny