lördag 31 juli 2010

Give away hos p.s. i quilt


Underbar Jelly Roll att vinna hos Rachel på p.s. i quilt. Jag håller tummarna att den flyttar hem till mig! Dragning på måndag, så skynda att vara med.
Kram Jenny

Supernajs

Har börjat brodera på NPNT - Nice People Nice Things för ett bra tag sen. Jag har alla delarna hemma som jag prenumerat på från @veronicas. Det går sakta framåt. Nån kvart här. Någon timme framför TV:n där. (OK, timmar framför TV:n kan det ju bli ibland...). Jag använder broderigarn jag hade hemma och lite Tradera-fynd. Ramarna avvaktar jag med. Så här långt har jag kommit:Ursäkta fotokvaliteten. Har inte riktigt lyckats lista ut hur man får lite större bilder här på bloggen. För fotografering satte jag upp lapparna på kylskåpsdörren. Annat jox fick plockas ner. Ojoj, det var inte igår den fick sig en rengöring på utsidan. Fort tillbaka med joxet så det inte syns...

 Tygbiten till vänster är ett litet kom-i-håg till ram. Tyckte den passar fint.

Mitt favvo-uttyck hittills. Lev nu!

Nu ska lille J och jag fly fältet här hemma. KM ska ha herrmiddag och vi ska till syrran. Hon har rensat i garderoberna och tydligen hittat massa tyg som behöver nytt hem. Kul! Kram Jenny

söndag 25 juli 2010

I behov av support

Hade en idé om att prova Disappearing 9 patch för första gången, ett enkelt sätt att få lite variation till vanliga rutor. Men när jag skulle sy ett provtäcke och googlade för att få lite tips på hur man lägger ut så tyckte jag inte alls att det var så fint som jag fått för mig. Det blev väldigt ”strikt” och regelbundet.
Till slut hittade jag några versioner som jag tyckte om. Bl a denna blommiga och detta barntäcke. Men jag tycker att detta jultäcke är för rörigt. Jag gillar när det är lite slarvigt, men ändå någon liten typ av struktur, om ni förstår hur jag menar??
Nu är min provtäcketopp klar och jag är rätt så nöjd. 
Disappearing 9-patch - första försöket
(Inte alls färger jag normalt hade kombinerat, men eftersom det är en test vågar man väl lite mer än normalt.) Men när jag tittar närmare så ser jag en del grejer som jag inte gillar helt. T ex är det 4 turkosa ränder på rad (nedre vänstra delen). Sen det här med hur man gör 9-rutorna med mörkare valörer på rutorna i hörnen har jag inte heller fått till. Jag provade både och, alltså att både ha de mörka i hörnen och de ljusare. Kanske jag hade för liten konstrast för att få någon effekt? 


Någon som har några bra tips på hur man ska tänka? Någon bra länk? (Tips 1 är väl att inte titta på psykologisk thriller samtidigt som du lägger ut quilten som jag gjorde, men det måste finnas fler förbättringsområden??) Kom gärna med tips och/eller länka till arbeten du själv gjort och är nöjd med!


Tack på förhand! Kram Jenny

onsdag 21 juli 2010

Något fått, något köpt.

Jag hade den stora turen att vinna en utlottning hos Maja som firade 100 inlägg! Idag kom vinsten i posten - jättehärliga tyger var det! De kommer från en serie som heter Park Slope som jag förstått att Maja har svårt att hålla fingrarna ifrån när inköpstillfälle ges. Lyckos mig som fick ta del av dessa färgsprakande härliga tyger! De ligger nu här och är ögongodis i väntan på att jag kan komma på något smart projekt som är dem värdigt... Jag har aldrig vunnit något förut, så jag är extra glad för min vinst. Tusen tack Maja! Jag ser fram emot nästa 100 inlägg fulla med inspiration. (lägg särskilt märke till hennes vackra visitkort. jättefint!!)
Härlig vinst från Maja: Park Slope. Tusen tack!!
När jag googlade Park Slope så förstod jag att det är ett område i New York, Brooklyn. Gatorna har såna där mysiga trappor till husen och ser ut precis som en sån gata som Carrie i Sex and the city bor på. Åh, gör ju tyget ännu mer underbart. (Fast Carrie bor ju inte i Brooklyn förstås...)

Var inne i stan idag en sväng och gick in på Panduro som skyltade med rea. Reatygerna var absolut inget för mig, men det gick ju såklart utmärkt att handla till fullpris... Fyra tyger kom med hem. 30 cm av varje förutom det randiga (50 cm) som kan bli en finfin lukkekant nån dag. Jag brukar inte handla på Panduro, utan går hellre till våra quiltbutiker, men slinker in ibland om jag ändå går förbi. Tjejen på Panduro var generös vid mätningen, inget av tygerna fick jag mindre än 35 cm av. Man tackar!
Tyginköp från Panduro 2010-07-21

tisdag 20 juli 2010

Utmanande utmaning

Jag är medlem i Lapphexorna, en quiltförening här i Göteborg. Blev medlem mars 2009 så jag är rookie kan man säga. Således är det första gången jag är med på "Årets utmaning", som vi fick i september 2009. Detta år var det en rulle med tyg och man får sy vad man vill och lägga till ett tyg och mer av de i rullen om man vill. Jag kom rätt snart på vad jag skulle sy och satte igång. Sen blev det väldigt lite sytt med karpaltunnelsyndrom (=domnade fingrar) och sen föddes lille J. Så tur för mig att redovisning av slutresultatet flyttades fram från juni till september-mötet!! Nu är jag igång och ska färdigställa projektet. Jag har inget mönster och har aldrig sytt nåt liknande innan, så det går åt mycket tid. Tanketid. Jösses, två steg fram och ett steg bak. Kardborrebandet som jag VET att jag hade nånstans går inte att hitta och innan jag hunnit skaffa nytt. Bruna tråden tar slut mitt i och jag är för otålig för att vänta med att sy tills jag skaffat ny. Jag tänkte fel och upptäckte inte det förrän jag skurit och sytt tredubbla sömmar med stygnlängd 1 på maskinen. Har inte mer tyg och orkar bara inte sprätta så jag får tänka om. Skarva i ordets vidaste betydelse... Ha ha! Men man får säga att det ändock går framåt. Snart så ska det nog blir en ........ Ja, det är ju hemligt fram till september alltså. To be continued.

lördag 17 juli 2010

Absolutely Adorable

När jag var i Alingsås i början på juni hittade jag denna ljuvliga solhatt (från H&M!) på barn-second-hand-butiken Mini Me.
Visst är den underbart söt? Kanske man kan sy nåt liknande nån dag?
Trots att jag anser att det finns på tok för mycket genustänk i barnkläder så kanske den här ändå känns snäppet för tjejig för lille J. Det borde ju inte vara rocket sience att sy en egen. Om man gör lapparna lite lätt vinklade på kortsidan... eller hur ska man tänka?
Kram Jenny


PS Mini Me, som jag varmt kan rekommendera, har öppet fredagar och lördagar och finns på Nygatan 17. Mycket bra grejer och mycket bra priser. Vet dock ej deras sommaröppettider.
PS igen – J’s ena solhatt har kommit bort, så nu kör vi med den rosa-blå ibland. Funkar såklart jättebra. Får ju låta bli att sätta på honom puffärmar samtidigt – fniss. 

Lille J trivs bra i lapphatten. Allt klär en skönhet, såklart.

tisdag 13 juli 2010

Klart för drabbning

Nu har jag (äntligen) fått klart ett täcke till våra goda vänners lille G som nu hunnit bli 7 månader. Hög tid för grabben att få sig ett eget lektäcke alltså!  

Lektäcke till lille G är äntligen kantat och klart.
Ca 125 x 125 cm.
Log cabin (får man kalla det så med bara en rad utanför mittrutan??) i glada färger och motiv. Quiltat runt mittrutorna och emellan blocken. 

Jag ville namna täcket med mer än min sedvanliga "tag" och frågade om tips på Q&L-listan. Där är tjejer att lita på, så snabbt som ögat fick jag länkar till inspirerande bilder. (Tack Gunilla!) Jag gjorde en lapp i datorn, skrev ut och ritade av på benvitt tyg. Strök på lite "broderi-vadd" och så var det bara att sätta sig framför TV:n och sätta igång att sy. Det blev riktigt trevligt tycker jag. Tror det får bli en ny vana när man ger bort ett täcke.

Täcket fick en broderad namnlapp för att göras mer personligt och som ett minne.
Just nu får täcket sig en omgång i tvättmaskinen - snart redo att lämnas över. Med andra ord - snart klart för drabbning! Sommarkramar från Jenny

Lektäcke klart!